Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva trīs punktus, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai izcīnīt uzvaru Spānijas čempionāta spēlē.

"Laboral Kutxa" savā laukumā no 32. kārtas pārceltā spēlē ar 102:99 (28:24, 26:31, 21:20, 27:24) uzvarēja "FIATC Joventut" komandu.

Bertāns spēlēja 24 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no trim tālmetieniem un netrāpīja vienu divpunktu metienu.

Viņš izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī pārķēra trīs bumbas, kas viņam deva piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem 32 punktu sameta Dariuss Edamss, bet zaudētājiem ar 22 punktiem izcēlās Brendons Pols.

Šis mačs tika pārcelts, jo nākamās nedēļas nogalē "Laboral Kutxa", kas jau ir nodrošinājusi dalību Spāijas čempionāta izslēgšanas spēlēs, piedalīsies ULEB Eirolīgas finālturnīrā Berlīnē. Vitorijas komanda pusfināla mačā tiksies ar Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

Jau ziņots, ka Bertāns kļuvis par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš ticis pie iespējas spēlēt ULEB Eirolīgas finālturnīrā.

Spānijas čempionāta līdere ir Barselonas "Lassa" ar 27 panākumiem 30 mačos, bet par diviem panākumiem mazāk ir "Valencia Basket" un Madrides "Real" rēķinā.

Tikmēr "Laboral Kutxa" ar 22 panākumiem 31 spēlē ieņem ceturto vietu, bet par trīs uzvarām mazāk ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife", kas atrodama piektajā pozīcijā.

Septīto vietu ar 16 uzvarām ieņem Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", bet Bilbao "Dominion", kurā spēlē dairis Bertāns, ir pozīciju zemāk ar 15 panākumiem.

Tikmēr Saragosas CAI, kuras rindās pirms trim nedēļām debitēja 18 gadus vecais Verners Kohs, ar 11 uzvarām atrodama 13. pozīcijā starp 18 vienībām. Tikmēr "FIATC Joventut" ar 11 panākumiem ieņem 14. vietu.

Astoņas labākās regulārā čempionāta komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!