Foto: Reuters/Scanpix

Vēl vienu pārsteigumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfinālā sagādājusi Oklahomas "Thunder", kas tagad nonākusi soļa attālumā, lai gāztu no troņa pašreizējos čempionus un jaunā NBA rekorda īpašniekus Goldensteitas "Warriors".

Pusfināla sērijas ceturtajā spēlē "Thunder" savās mājās pārliecinoši ar 118:94 (30:26, 42:27, 22:29, 24:12) pieveica "kareivjus", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Tagad "Warriors" jāuzvar sērijas nākamā spēle Oklendā, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu NBA finālā.

"Warriors" regulārajā sezonā sasniedza jaunu NBA rekordu 73 uzvaras 82 spēlēs un ne reizi nezaudēja divos mačos pēc kārtas, taču tagad piekāpās "Thunder" vienībai divās spēlēs pēc kārtas. Turklāt otro spēli pēc kārtas "Warriors" jau pirmajā puslaikā ielaida 72 punktus, kas ir komandas sezonas antirekords. Pēdējo reizi divās "play off" spēlēs pēc kārtas puslaikā kāda komanda vismaz 72 punktus guva 1987. gadā, kad to paveica leģendārā Losandželosas "Lakers".

Par spēles galveno varoni uzvarētāju rindās kļuva Rasels Vestbrūks, kurš pirmo reizi izslēgšanas spēlēs un 19. reizi karjerā sasniedza "triple double". Viņa kontā 36 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles, bet Kevins Durants "Thunder" labā guva 26 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

"Warriors" rindās šoreiz rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Klejs Tompsons, bet divkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Stefens Karijs šoreiz samierinājās ar 19 punktiem, realizējot tikai sešus no 20 metieniem no spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!