Foto: fibaeurope.com
Latvijas basketbolisti Rolands Šmits un Verners Kohs, kuri šosezon pārstāvēja Spānijas klubus, šīs nedēļas nogale Itālijas pilsētā Trevīzo piedalīsies tradicionālajā prestižajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnē "adidas Eurocamp", pavēstījusi nometnes rīkotāji.

Šobrīd 20 gadus vecais Šmits šo sezonu aizvadīja Fuenlavradas "Montakit" klubā, ar kuru iekļuva Spānijas augstākās līgas (ACB) ceturtdaļfinālā, bet Kohs vienu spēli šosezon aizvadīja Saragosas CAI komandas sastāvā, bet pārsvarā spēlēja šī kluba fārmklubā Spānijas trešajā līgā.

"adidas Eurocamp" treniņnometne norisināsies jau 14.reizi un tajā Eiropas un arī talāku valstu jaunie basketbola talanti atrādīs savu meistarību NBA klubu skautiem, kuri ne tikai vēros jauno talantu sniegumu, bet arī veiks intervijas ar spēlētājiem.

Kā ierasts, arī šoreiz treniņnometnē piedalīsies un ar savu pieredzi dalīsies vairāki esošie un bijušie NBA spēlētāji un treneri, tostarp Joakims Noā no Čikāgas "Bulls" un bijušais Klīvlendas "Cavaliers" galvenais treneris Deivids Blats.

Treniņnometnē piedalīsies vairāk kā 40 jaunie basketbola talanti, savukārt iepriekšējos gados tajā dalību ir ņēmuši 90 spēlētāji, kuri pēc tam ir iekļuvuši NBA.

Par treniņnometnes direktoru šogad atkal kļūs Maurīcio Džerardīni, kurš ir viens no šīs nometnes dibinātājiem, bet treneru direktors būs Bils Beino, kurš savulaik strādājis arī NBA.

Šmits "adidas Eurocamp" piedalījās arī pērn. Viņš ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā, kas pirmdien sāka gatavoties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram Serbijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!