Foto: AFP/Scanpix
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva desmit punktus, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" komandai izcīnīt uzvaru Vācijas čempionāta finālsērijas sīvā otrajā spēlē, kurā uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pagarinājums.

Aizvadītajā mačā "Brose Baskets" viesos guva panākumu ar rezultātu 92:90 (28:21, 11:22, 26:22, 17:17, 10:8) pret Ulmas "Ratiopharm" vienību, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Strēlnieks spēlēja 22 minūtes un 12 sekundes, iemetot abus divpunktu metienus un divus no trim tālmetieniem.

Tāpat latvieša kontā bija četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un trīs personiskās piezīmes, kas viņam deva 17 efektivitātes punktus.

Uzvarētājiem 23 punktus guva Bredlijs Vanameikers, bet zaudētājiem ar 20 punktiem izcēlās Pērs Ginters.

"Brose Baskets" pēc pirmās ceturtdaļas bija ieguvusi septiņu punktu pārsvaru, tomēr "Ratiopharm" ne tikai atspēlējās, bet pēc puslaika jau bija vadībā ar 43:39. Tupinājums bija ļoti sīvs un nevienai komandai lielāku pārsvaru iegūt neizdevās.

Pirms pamatlaika pēdējās minūtes Bambergas klubs bija iedzinējos ar trīs punktiem 79:82, taču grieķis Niks Zisis trāpīja tālmetienu un spēlei bija nepieciešams papildlaiks. Tajā "Brose Baskets" ieguva piecu punktu pārsvaru 87:82, taču pretinieki pusminūti pirms beigām atjaunoja neizšķirtu 90:90. Izšķirošais bija Vanameikera gūtais grozs 11 sekundes pirms papildlaika beigām.

Sērijas trešā un, iespējams, pēdējā spēle svētdien notiks Bambergā.

Izslēgšanas turnīrā "Brose Baskets" komanda joprojām ir bez zaudējumiem - ceturtdaļfinālā sērijā tā ar 3-0 pieveica Vircburgas "S.Oliver Baskets", bet pusfinālā trijos mačos apspēlēja Minhenes "Bayern".

Bambergas klubs ar 31 panākumu 34 spēlēs kļuva par Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, tuvākos sekotājus Oldenburgas "Ewe Baskets" apsteidzot par četru uzvaru tiesu.

Bambergas vienība šosezon netika ULEB Eirolīgas turnīra izslēgšanas turnīrā, apstājoties otrajā posmā.

Strēlnieks Bambergas klubā aizvada otro sezonu. Pērn vasarā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar latviešu saspēles vadītāju. Pirms gada Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014.gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

Pirmdien Latvijas izlase uzsāka gatavošanos Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, bet Strēlnieks valstsvienībai pievienosies pēc sezonas beigām klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!