Foto: LETA

Latviešu basketbolists Žanis Peiners piektdien kļuva par Grieķijas vienības Saloniku PAOK rezultatīvāko spēlētāju pārbaudes mačā ar pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA no Krievijas.

Aizvadītajā mačā PAOK, atzīmējot savu 90 gadu jubileju, piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 80:94, bet Grieķijas kluba vasaras jaunieguvums Peiners iemeta 13 punktus.

Latvietis nospēlēja 22 minūtes, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņš izpildīja trīs rezultatīvas piespēles un izprovocēja piecus pārkāpumus.

PAOK rindās pa 11 punktiem iemeta arī amerikāņi Derils Braients un Kīts Klentons, bet CSKA sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija serbs Milošs Teodosičs.

PAOK komanda pagājušajā sezonā Grieķijas čempionātā ieguva piekto vietu regulārajā turnīrā, bet "play-off" tika piedzīvots zaudējums ceturtdaļfinālā. Sezonu ilgu līgumu ar Peineru vienība noslēdza jūlijā.

Nākamajā sezonā PAOK sacentīsies arī jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā, turklāt spēlēs vienā apakšgrupā ar Peinera līdzšinējo komandu "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!