Foto: Publicitātes foto

"Triobet" Baltijas basketbola līgas (BBL) spēlē starp divām Latvijas vienībām otrdien "Jēkabpils" ar rezultātu 78:59 (21:15, 16:15, 22:17, 19:12) izbraukumā ļoti droši pieveica valsts čempioni "Valmiera"/ORDO, kas šajā turnīrā piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon. Savukārt panākumus pār Igaunijas vienībām guva "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

Latvijas klubu duelī otrajā ceturtdaļā "Valmiera"/ORDO spēja izvirzīties vadībā ar 24:23, tomēr nākamos 11 punktus iemeta viesi. Arī trešajā ceturtdaļā Valmieras komanda vēl panāca 42:42, bet drīz vien "Jēkabpils" veica 13 punktu izrāvienu un šoreiz gan pārsvaru vairs no rokām neizlaida.

Uzvarētājiem pa 13 punktiem guva Roberts Stumbris, Oskars Virsis un Andrejs Šeļakovs, bet ar 12 punktiem izcēlās Jurijs Aleksejevs. Šeļakovs un Aleksejevs savāca arī pa deviņām bumbām zem groziem, bet Stumbrim bija astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr valmieriešiem 15 punktus iemeta Raimonds Gabrāns, bet ar 12 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis. Šajā mačā gan nepiedalījās uzbrucējs Mārtiņš Laksa, kurš otrdien tika nosaukts par oktobra labāko līgas spēlētāju.

"Ogre"/"Kumho Tyre" viesos ar 83:71 (23:20, 23:14, 13:18, 24:19) pārspēja Tallinas vienību TTU.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Mārcis Vītols, pa 14 punktiem iemeta Gints Antrops un Kārlis Apsītis, kuram bija arī 14 atlēkušās bumbas, bet ar 12 punktiem izcēlās Rihards Zēbergs.

Šī debitantiem no Ogres BBL turnīrā bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" arī izbraukumā ar 72:64 (14:18, 21:17, 16:11, 21:18) apspēlēja "Port of Parnu" vienību.

Šajā mačā Latvijas klubam 18 punktus iemeta Edgars Jeromanovs, 14 punktus guva Uģis Pinete, bet ar 11 punktiem izcēlās Artūrs Dušelis.

BBL kopvērtējumā A apakšgrupā bez zaudējumiem ir vienīgi "Barons kvartāls" spēlētāji, kas uzvarējuši abos mačos. Pa divām uzvarām trijās spēlēs ir "Liepāja"/"Triobet" un Raplas "Avis" kontā, uz ceturto vietu ar vienu uzvaru divos mačos pacēlusies "Jūrmala"/"Fēnikss", pie vienas uzvaras trijās spēlēs tikuši Ķēdaiņu "Ņevežis" basketbolisti, bez uzvarām ir "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir Lietuvas vienība "Pieno žvaigždes", kurai ar trim panākumiem četros mačos seko "Jēkabpils" un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas, bet "Valmiera"/ORDO ar divām uzvarām trijās spēlēs atkāpusies uz ceturto pozīciju. Viena uzvara ir TTU vienībai, bet Mogiļevas "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" basketbolisti zaudējuši visās trijās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!