Foto: F64

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks trešdien palīdzēja Spānijas vienībai Grankanārijas "Herbalife" uzvarēt ULEB Eirokausa mačā, kamēr zaudējumus piedzīvoja saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētais Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod", ko trenē Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, kā arī Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" no Spānijas.

Pasečņiks trešdien iemeta divus punktus, bet "Herbalife" viesos ar 98:75 (24:17, 27:16, 18:22, 29:20) droši uzveica Maķedonijas komandu Skopjes "MZT Aerodrom".

Pasečņiks laukumā bija 13 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu raidījumiem. Tāpat viņa kontā bija piecas atlēkušās bumbas un trīs piezīmes, kas deva divus efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija Kails Kuričs.

Šīs komandas spēlē A apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā trešdien "Ņižņij Novgorod" ar 77:92 (33:23, 19:19, 14:17, 11:33) zaudēja Horvātijas komandai Zagrebas "Cedevita", kaut vēl sešas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā.

Jakovičs nospēlēja 20 minūtes un desmit sekundes, paspējot gūt desmit punktus, trāpot trīs no četriem tālmetieniem un abus izpildītos soda metienus. Vēl latvietis izpildīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas, dueli noslēdzot ar 11 efektivitātes punktiem.

Uzvarētājiem iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja Pjērs Džeksons, kurš iemeta 38 punktus.

A apakšgrupas kopvērtējumā pārliecinoša līdere pēc pirmā apļa ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir "Herbalife" komanda, kam ar divām uzvarām seko Lietuvas klubs Panevēžas "Lietkabelis", "Ņižņij Novgorod" un "Cedevit", bet Skopjes vienība cietusi četrus zaudējumus.

Tikmēr "Montakit" komanda trešdien bija devusies uz Lietuvu, ar 84:101 (16:30, 27:33, 20:23, 21:15) kapitulējot Viļņas "Lietuvos rytas".

Šmits laukumā bija 16 minūtes un 16 sekundes, izceļoties ar sešiem punktiem, jo trāpīja divus no trim trīspunktu raidījumiem. Viņš arī nopelnīja četras piezīmes, dueli noslēdzot ar trijiem efektivitātes punktiem.

B apakšgrupā līdere ar trijām uzvarām četros mačos ir Berlīnes "Alba". "Montakit" ar divām uzvarām četrās cīņās ieņem trešo vietu, bet "Lietuvos rytas" guva pirmo uzvaru turnīrā šosezon.

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies "Top 16" kārtai, kurā tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!