Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētājiem ir sevi labāk jākontrolē, pēc piezīmēm bagāta mača izteicās latvietis Kristaps Porziņģis.

Ziņots, ka Porziņģa pārstāvētā "Knicks" piektdien viesos ar 87:115 (27:31, 24:30, 22:25, 14:29) piekāpās Bostonas "Celtics", ciešot piekto zaudējumu sezonas astotajā mačā. Latvietis ar 14 punktiem bija komandas rezultatīvākais basketbolists, bet jau otrajā ceturtdaļā divas tehniskās piezīmes saņēma Ņujorkas vienības līderis Karmelo Entonijs, tiekot izraidīts no zāles. Piektdien abu vienību duelis bija emocijām un piezīmēm bagāts.

"Saņemtās piezīmes uztvērām emocionāli, turklāt pēc tam tas negatīvu atspēlējās. Tomēr par spīti tam mums vajadzēja spēlēt labāk, tā bija mūsu vaina," pēc mača sacīja Porziņģis. "Pārņemt vadību šajā mačā traucēja pāris slikti lēmumi un kļūdas, kas pretiniekiem pretuzbrukumos ļāva gūt vieglus punktus. Nevarējām atrast savu ritmu."

"Mums ir labāk sevi jākontrolē un pēc šādām epizodēm vienkārši jāturpina spēlēt," izteicās latvietis.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks nekomentēja tiesnešu darbību, jo par to viņam var pienākties sods no NBA vadības.

"Pretinieki bija agresīvāki. Entonijs spēlēja labi, bet Porziņģis ātri saņēma savu trešo piezīmi, ierobežojot spēles laiku. Nav viegli, ja nevari maksimāli izmantot savus spēlētājus," izteicās treneris.

Hornačeks arī norādīja, ka komandai ir jāuzlabo savs sniegums, jo gūt uzvaru ar 25 kļūdām neesot iespējams.

Porziņģis šosezon astoņos mačos vidēji iemetis 18,5 punktus un izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas, abos rādītājos būdams otrais labākais komandā.

"Knicks" ar trim uzvarām astoņās spēlēs Austrumu konferencē ierindojas desmitajā vietā, kamēr "Celtics" ar četrām uzvarām ir septītā.

Jau sestdien "Knicks" basketbolisti aizvadīs nākamo cīņu, kad viesosies pie Toronto "Raptors".

Porziņģis NBA pārsteidzoši debitēja pērn, kad viņš 72 mačos izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētiem metieniem. Latvietis iemantoja milzu popularitāti ne tikai "Knicks" fanu vidū, bet arī visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!