Latvijas komanda "Ogre"/"Kumhyo Tyre" otrdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā trillera cienīgā mačā ar 89:84 (22:24, 19:21, 30:12, 18:27) pieveica Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigzdes", kas šosezon šajā turnīrā vēl nebija piedzīvojis zaudējumu.

Ogres komandas sastāvā lielisku spēli aizvadīja Mārcis Vītols, kurš, mača izskaņā realizējot svarīgus tālmetienus, kopumā izcēlās ar 19 punktiem, bet 15 punktus pievienoja Gints Antrops. Savukārt ar 12 punktiem izcēlās Kristaps Pļavnieks.

Pirmo puslaiku abas vienības aizvadīja diezgan līdzvērtīgā cīņā. Tiesa, pirmā puslaika izskaņā "Pieno žvaigzdes" izvirzījās vadībā ar astoņiem punktiem, tomēr līdz pārtraukumam labāk nospēlēja Ogres komanda un atstatumu samazināja uz pusi - 41:45.

"Ogre"/"Kumho Tyre" vienībai padevās lieliska trešā ceturtdaļa, kurā izdevās Lietuvas klubu ievērojami apspēlēt un, veicot 14:4 izrāvienu, izvirzīties vadībā ar 71:57. Tiesa, noslēdzošais ceturksnis aizritēja jau pavisam citā gultnē - nedaudz vairāk kā sešu minūšu laikā Latvijas komanda guva tikai divus punktus, kas pretiniekiem ļāva pietuvoties līdz bīstamajam 73:71.

Pamatlaika noslēdzošās četras minūtes aizritēja līdzvērtīgā cīņā, tomēr priekšpēdējā minūtē Vītols iemeta divus svarīgus tālmetienus pēc kārtas, panākot 83:77. Pēc šāda pavērsiena "Pieno žvaigzdes" vairs neatguvās, kas Ogres komandai ļāva gūt negaidītu panākumu.

Ogrēnieši savu debiju BBL iesākuši ar četrām uzvarām piecos mačos, turklāt panākumi gūti četrās cīņās pēc kārtas. Daudz nesekmīgāk Ogres komanda startē LBL, kur deviņās cīņās gūtas tikai divas uzvaras, tādējādi ieņemot priekšpēdējo vietu desmit komandu konkurencē.

Tikmēr lietuvieši BBL sezonu iesāka ar piecām uzvarām uzvarām pēc kārtas, bet nu piedzīvojuši pirmo neveiksmi. Savukārt Lietuvas čempionātā Pasvāles komanda nestartē tik sekmīgi, jo 11 mačos tikusi pie piecām uzvarām, kas tai dod sesto vietu.

Cits Latvijas klubs "Jūrmala"/"Fēnikss" otrdien gandrīz veica iespaidīgu atspēlēšanos, tomēr izbraukumā ar 65:71 (19:28, 15:17, 12:15, 19:11) piekāpās Lietuvas vienībai Ķēdaiņu "Ņevežis".

Jūrmalnieku labā 16 punktus iemeta Uģis Pinete, bet 15 pievienoja Edmunds Elksnis.

Pirmo puslaiku "Jūrmalas"/"Fēniksa" basketbolisti aizvadīja neveiksmīgi. Lai gan abas komandas cīnījās gana līdzvērtīgi, "Ņevežis" pakāpeniski palielināja rezultāta starpību, līdz tā pēc mājinieku 7:0 izrāviena sasniedza 12 punktus (35:23). Savukārt pirmo puslaiku Latvijas klubs noslēdza ar 11 punktu deficītu - 34:45.

Trešajā ceturksnī cīņas gaita īpaši nemainījās, lai gan tās beigās "Ņevežis" atradās vadībā jau ar 17 punktiem (56:39). Tomēr nākamajā spēles nogrieznī "Jūrmala"/"Fēnikss" atjaunoja intrigu, jo ceturto ceturtdaļu sāka ar 9:0 izrāvienu, kas ļāva atrasties vairs tikai piecu punktu attālumā (55:60). Tiesa, turpinājumam jaudas pietrūka.

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, jūrmalnieki atradās iedzinējos ar sešiem punktiem (65:71), turklāt neviena no komandām noslēgumā punktus vairs neguva.

Jūrmalnieki BBL turnīrā tikuši pie vienas uzvaras četrās spēlēs, bet iepriekšējā mačā "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 60:73 piekāpās "Barons kvartāls" komandai. Savukārt "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) kūrortpilsētas komanda ar sešām uzvarām 11 mačos ieņem piekto vietu.

Tikmēr Jūrmalas basketbolistu otrdienas pretinieki BBL guvuši trīs panākumus piecos mačos, iepriekšējā spēlē ar 94:65 uzvarot "Liepāja"/"Triobet" komandu. Savukārt Lietuvas čempionātā "Ņevežis" 11 mačos tikusi pie četrām uzarām, kas tai dod septīto vietu.

Vēl vienā otrdienas BBL mačā uzvaru guvusi Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO, kas savā laukumā ar 60:46 (13:18, 16:2, 17:9, 14:17) pieveica Baltkrievijas klubu Mogiļevas "Borisfen".

"Valmiera"/ORDO sastāvā 14 punktus guva Demjers Pitss, bet 13 punkti Artūram Bērziņam. Savukārt ar astoņiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Ervīns Jonāts.

"Borisfen", kas BBL turnīrā demonstrējusi ļoti pieticīgu sniegumu, šo maču sāka negaidīti veiksmīgi un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 18:13. Tiesa, nākamo divu ceturkšņu laikā valmierieši pretiniekiem kopumā ļāva gūt tikai 11 punktus, kamēr paši jau bija izvirzījušies vadībā ar 46:29. Tiesa, Mogiļevas klubs pamatlaika beigās atkal Latvijas čempioniem pakutināja nervus un samazināja rezultāta starpību, tomēr pēc tam mājinieki atkal atrāvās un guva drošu panākumu.

Valmierieši BBL sezonu sāka ar divām uzvarām, kam sekoja divi zaudējumi, iepriekšējā kārtā ar 58:59 piekāpjoties Pasvāles "Pieno žvaigzdes". Savukārt LBL turnīrā valmierieši deviņos mačos guvuši piecas uzvaras, ierindojoties ceturtajā vietā.

Tikmēr Mogiļevas vienība BBL zaudējusi visās četrās aizvadītajās spēlēs, iepriekšējā mačā ar 60:104 zaudējot "Jēkabpilij". Savukārt Baltkrievijas čempionātā "Borisfen" tikusi pie sešām uzvarām tikpat spēlēs.

A apakšgrupā "Barons kvartālam" un Raplas "Avis" ir pa trīs uzvarām četrās spēlēs, bet ar trim panākumiem piecos mačos seko "Ņevežis". Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" guvusi divas uzvaras četrās cīņās, kamēr vienu uzvaru četros mačos ir guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība. Tikmēr bez uzvarām ir "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām sešos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Jēkabpils" un "Ogrei"/"Kumho Tyre". "Valmiera"/ORDO ar trim uzvarām piecās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā. Viena uzvara ir Tallinas TTU vienībai, bet Mogiļevas "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" basketbolisti zaudējuši attiecīgi četrās un piecās spēlēs.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!