Foto: facebook.com/LiepajasLauvas

Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā at 90:76 (15:20, 35:23, 17:20, 23:13) uzvarēja Igaunijas vienību "Port of Parnu" basketbolistus.

Mājiniekiem Latīfs Makmalans guva 23, Roberts Krastiņš 17, bet Ingars Aizpurs 15 punktus, kamēr Raiens Kuks sameta deviņus punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas zem groziem.

Savukārt Pērnavas vienībā Vaidots Volks izcēlās ar 23 punktiem.

Liepājnieki aizvadīja teicamu otro ceturtdaļu, kurā ne tikai atspēlēja piecu punktu deficītu, bet pēc puslaika bija vadībā ar 50:43. Trešajā ceturtdaļā "Liepāja"/Triobet" panāca arī 57:43 savā labā, tomēr pretinieki nepadevās un pēc tam spēja pietuvoties vien līdz trīs punktiem. Tomēr mača beigās krietni parāka bija Latvijas komanda, svinot trešo uzvaru turnīrā, kamēr pretiniekiem šis bija ceturtais zaudējums tikpat spēlēs.

Abas komandas savstarpēji iepriekš bija tikušās divas reizes, turklāt abos gadījumos uzvaras guva liepājnieki.

Tik labi kā BBL "Liepāja"/"Triobet" vienībai nesekmējas "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur tā ar trim uzvarām deviņos mačos ieņem tikai astoto vietu. Savukārt "Port of Parnu" savā nacionālajā čempionātā ar trim panākumiem sešās cīņās ir piektajā pozīcijā.

A apakšgrupas kopvērtējumā "Barons kvartālam" un Igaunijas vienībai Raplas "Avis" ir pa trīs uzvarām četrās spēlēs, bet ar trim panākumiem piecos mačos seko Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas un "Liepāja"/"Triobet". Vienu uzvaru četros mačos ir guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, tikmēr bez uzvarām ir "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar piecām uzvarām sešos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Jēkabpils" un "Ogrei"/"Kumho Tyre". "Valmiera"/ORDO ar trim uzvarām piecās spēlēs atrodama ceturtajā pozīcijā. Viena uzvara ir Tallinas TTU vienībai, bet Mogiļevas "Borisfen" un Rakveres "Tarvas" basketbolisti zaudējuši attiecīgi četrās un piecās spēlēs.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos, - "Šiauliai" (Lietuva), "Tartu" (Igaunija), "Ventspils" (Latvija), Prieņu-Birštonas "Vytautas" (Lietuva), Panevēžas "Lietkabelis" (Lietuva), Utenas "Juventus" (Lietuva), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija) un Tallinas TLU/"Kalev" (Igaunija).

Tiesa, astoņas izliktās dalībniece BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Komandas, kas iekļūs BBL pirmajā astoņniekā, garantēs sev vietu nākamās sezonas turnīrā.

Arī iepriekšējā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kas bija sadalītas divās grupās. Par sacensību čempioni jau trešo gadu pēc kārtas kļuva "Šiauliai", kas divu spēļu summā pieveica Tartu TU/"Rock".

Lietuvas komandas turnīrā triumfējušas 11 no 12 norises reizēm, bet 2013. gadā to iespēja arī Latvijas vienība "Ventspils".

Kopš 2012. gada turnīrā vairs nespēlē abas vadošās Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", turklāt to vairs nedara arī Latvijas klubs "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!