Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas spēlē parādījusi raksturu, tomēr ULEB Eirolīgas vienībai Kazaņas "Unics" izšķirošo lomu nospēlēja līderi, uzskata komandas galvenais treneris Jānis Gailītis.

Svētdien aizvadītajā mačā rīdzinieki izbraukumā cieta neveiksmi līdzīgā cīņā ar rezultātu 84:89.

"Labi nospēlēja "Unics" līderi - vispirms Hoakims Koloms, bet beigās arī Kīts Lengfords labi paveica savu darbu," pēc mača izteicies Gailītis. "Tomēr saviem puišiem pateicu paldies, viņi cīnījās līdz beigām, parādīja raksturu."

Gailītis uzsvēra, ka "VEF Rīga" centās izmantot faktu, ka šī bija "Unics" trešā spēle šonedēļ. "Vēlējāmies spēlēt ātri un agresīvi, tomēr, ko var padarīt, ja Koloms pie tādas slodzes šādi spēlē..."

"Unics" komanda otrdien un ceturtdien aizvadīja divus mačus ULEB Eirolīgas ietvaros - ar 99:104 viesos piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" un ar 73:74 savā laukumā zaudēja arī Telavivas "Maccabi FOX".

"Spēles sākumā turējām Jāni Blūmu, neko viņam neļāvām. Tomēr puiši nogura," "Unics" galvenais treneris Jevgēņijs Pašutins atzina, ka viņa vadītie basketbolisti nebija paspējuši atgūties pēc iepriekšējās cīņas. "Ļāvām pretiniekiem gūt vairākus brīvus punktus no groza apakšas. Bijām vadībā ar 14 punktiem, tomēr nenoturējām pretiniekus aizsardzībā, ļāvām viņiem atgriezties spēlē."

"Uzbrukām labi, nebija individuālu darbību, kā iepriekšējos mačos, Visi sitās, acis dega," uzskata Pašutins. "Varbūt arī uzvara neizdevās skaista, tomēr pierādīja, ka esam spēcīgāki."

Sezonas sestajā Vienotās līgas spēlē "VEF Rīga" piedzīvoja trešo neveiksmi, kas pašlaik kopvērtējumā dod septīto vietu.

Vienotās līgas līdere ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir visas Eiropas pagājušās sezonas spēcīgākā komanda Maskavas CSKA, kurai ar sešiem panākumiem septiņos mačos seko "Unics", bet pie piecām uzvarām sešās spēlēs tikusi Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!