Foto: F64
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks, spītējot paaugstinātai temperatūrai un joprojām jūtīgai potītei, ko viņš šonedēļ sastiepa, svētdien guva astoņus punktus, taču viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā cieta neveiksmi pret līderi Madrides "Real".

"Herbalife" savā laukumā zaudēja ar rezultātu 68:76 (17:21, 22:16, 17:18, 12:21).

Pašečņiks nospēlēja 17 minūtes un 56 sekundes, trāpot četrus no pieciem divpunktu metieniem un izcīnot piecas atlēkušās bumbas. Tāpat viņš nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, kas deva 12 efektivitātes rādītāja punktus, kas bija labākais sniegums "Herbalife" rindās.

Kā vēsta aģentūra "Baltic Sports Agency", Pasečņikam pirms šīs spēles bija paaugstināta temperatūra, tāpat viņam joprojām problēmas sagādā šonedēļ sastieptā potīte.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais svētdienas mačā ar 15 punktiem bija Kails Kuričs, bet uzvarētājiem Serhio Ļuļs sameta 13, kamēr Andress Nočioni un Gustavo Ajons pievienoja pa 12 punktiem katrs.

Sezonas ievadā "Herbalife" vienība izcīnīja Spānijas Superkausu, taču ACB līgu sāka ar četrām neveiksmēm, kurām turpinājumā pievienoja četras uzvaras, šo panākumu sēriju pārtraucot svētdienas duelī.

Šī "Real" komandai bija trešā spēle šonedēļ, jo trešdien un piektdien tā guva divus panākumus ULEB Eirolīgā, turklāt otrajā no šiem mačiem ar 102:63 izbraukumā piesmēja citu Spānijas grandu Barselonas "Lassa".

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva sešus punktus, taču viņa pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" piedzīvoja pamatīgu sagrāvi, viesos ar 50:96 (11:20, 16:20, 12:19, 11:37) zaudējot Tenerifes "Iberostar".

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 15 sekundes, kas bija trešais ilgākais laiks komandā. Viņš trāpīja trīs no sešiem divpunktu metieniem, bet garām aizmeta vienīgo tālmetienu un vienīgo soda metienu.

Tāpat latvietis izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes, izprovocējot divus pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva trīs efektivitātes punktus.

Laikā, kamēr Šmits bija laukumā "Montakit" ielaida par 27 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija ceturtais sliktākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem guva Devins Vaits un Nikolass Rikoti, bet zaudētājiem rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Ivans Pauničs.

Vēl pēc pirmā puslaika, kurā Tenerifes komanda iekrāja 13 punktu pārsvaru (40:27), nekas neliecināja par tik lielu sagrāvi, bet pēc trešās ceturtdaļas viesi "izkāra balto karogu", jo mača beigās "Iberostar" komandai bija nospiedošs pārsvars.

"Montakit" cieta septīto zaudējumu deviņos ACB čempionātā aizvadītos mačos, kas komandu ierindo pirmspēdējā vietā 17 komandu vidū.

Tikmēr "Herbalife" ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ieņem devīto vietu, bet līderes "Real" un "Lassa" izcīnījušas pa septiņām uzvarām astoņos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!