Foto: AFP/Scanpix
Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis savas karjeras vienīgo spēli, kurā nav guvis punktus, aizvadīja tieši pret Portlendas "Trail Blazers", tāpēc otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā viņš vēlējās par to atriebties.
Porziņģis otrdien guva 31 punktu un palīdzēja Ņujorkas "Knicks" komandai savā laukumā ar 107:103 (28:33, 32:25, 21:23, 26:22) pārspēt "Trail Blazers". Šī ir otrā reize Porziņģa NBA karjerā, kad viņš vienā spēlē guvis vismaz 30 punktus. Iepriekšējais šāda veida mačs bija 16.novembrī, kad viņš uzvarā pār Detroitas "Pistons" izcēlās ar 35 punktiem.

"Man bija 0 punktu un pagājušās sezonas sliktākā spēle Portlendā," pēc dueļa pastāstīja latviešu zvaigzne. "Tāpēc vēlējos iznākt laukumā agresīvs un mani komandas biedri to zināja. Runāju ar Brendonu [Dženingsu], viņš teica, ka iesaistīs mani spēlē un arī atrada mani."

Porziņģa vienīgais mačs bez punktiem notika pērn 12.decembrī, kad "Knicks" viesos guva uzvaru ar 112:110, tomēr latvietis 20 spēlētajās minūtēs aizmeta garām visus sešus metienus no spēles.

Runājot par savu rezultativitāti, Porziņģis uzsvēra, ka pērnās sezonas izskaņā, ko izlaida traumas dēļ, viņš sācis daudz strādāt ar kreiso roku.

"Es strādāju ar to vasarā, jo mans plecs, labais plecs nebija simtprocentīgi gatavs," stāstīja latvietis. "Līdz ar to es metu ar kreiso roku, triecu bumbu grozā no augšas ar kreiso roku."

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks piekrita, ka izšķirošajos brīžos latvietis atkal nav saņēmis bumbu.

"Mums vajag viņam nogādāt bumbu zem groza, tomēr Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs to ir darījuši gadiem. Būs reizes, kad Kristapam nāksies ar to samierināties, jo mums uzbrukumā ir daudzas izvēles," stāstīja treneris.

Tāpat pie lielas uzmanības pēc spēles tika Dženingss, kurš 22 spēlētajās minūtēs izpildīja 11 rezultatīvas piespēles un nepieļāva nevienu kļūdu.

"Mums ir zvaigznes Karmelo un Kristaps, kuri var paši izveidot sev metienus, bet pārējiem ir nepieciešama neliela palīdzība," saspēles vadītāju slavēja Hornačeks. "Brendanam nav jāmet pa grozu, lai atstātu iespaidu uz spēli. Puiši meklē brīvas pozīcijas, jo zina, ka saņems no viņa bumbu."

Ar septiņām uzvarām 14 spēlēs "Knicks" vienība Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz septīto vietu, kamēr "Trail Blazers" ar astoņiem panākumiem 16 mačos ir septītajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo maču "Knicks" komanda aizvadīs vien piektdien, kad savā laukumā uzņems Šarlotes "Hornets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!