Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc teicamā snieguma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pret Losandželosas "Lakers" sacīja, ka viņam atkal izdevās sajust spēles garšu un realizēt savus metienus.

Jau vēstīts, ka Porziņģis svētdien izcēlās ar 26 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un septiņiem bloķētiem metieniem, palīdzot "Knicks" ar 118:112 (32:30, 25:26, 27:19, 34:37) pieveikt Losandželosas "Lakers".

"Šajā spēlē mēģināju darboties piesardzīgāk, jo pēdējās pāris spēlēs biju nervozs, centos izdarīt pārāk daudz lietas. Šoreiz nedaudz samazināju savus apgriezienus un izdevās daudz labāka spēle aizsardzībā un uzbrukumā," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem sacīja Porziņģis.

Runājot par bloķētajiem metieniem, Porziņģis izmantoja to, ka viņam nebija pretspēlētājs jāsedz pie perimetra, un viņš varēja "dežūrēt" pie groza.

"Viņiem nebija spēka uzbrucēja, kurš izdara tālmetienus, tāpēc varēju būt tuvāk pie groza un bloķēt metienus. Teicu komandas biedriem, lai nepārkāpj noteikumus, jo es mēģināšu izdarīt blokus," skaidroja latvietis.

Porziņģis iepriekšējās spēlē grozam neuzbruka ar pārāk augstu precizitāti, taču šajā mačā viņš iemeta piecus no 11 divpunktniekiem, trīs no četriem tālmetieniem un septiņus no deviņiem "sodiņiem".

"Tas ir patīkami, jo palīdzu komandai uzvarēt. Tas ir svarīgākais," teica Porziņģis.

"Knicks" komandā teicami spēles beigās darbojās Brendons Dženingss, kurš svarīgos brīžos trāpīja metienus.

"Viņš nekad nebaidās izdarīt svarīgus metienus. Tāpēc viņš ir svarīgs spēlētājs komandā. Savā ziņā Brendons ir traks spēlētājs, taču to domāju labā nozīmē. Viņš trāpīja metienus un palīdzēja mums noturēt pārsvaru," savu komandas biedru uzteica Latvijas basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!