"Jūrmala"/Fēnikss" basketbolisti, kas nesen uzvarēja piecās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs pēc kārtas, sestdien savā laukumā ar 67:90 (21:20, 14:19, 14:25, 18:26) piekāpās "Jēkabpils" komandai, bet citā mačā "Valmiera"/ORDO droši uzvarēja "Ogre"/"Kumho Tyre" spēlētājus.

Šī jūrmalniekiem LBL ietvaros bija otrā neveiksme pēc kārtas, tomēr kopvērtējumā viņi joprojām saglabā trešo pozīciju.

Jūrmalā aizvadītajā mačā "Jēkabpils" izšķirošo pārsvaru ieguva trešās ceturtdaļas pirmajā pusē, kad no 41:39 panāca 53:42. Turpinājumā mājinieki tuvāk par desmit punktiem pietuvojās vien uz īsu brīdi, bet ceturtajā ceturtdaļā "Jēkabpils" veica vēl vienu izrāvienu un garantēja pārliecinošu panākumu. Šī "Jēkabpils" komandai LBL ietvaros bija ceturtā izbraukuma spēle pēc kārtas.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Jurijs Aleksejevs, ar 14 punktiem izcēlās Oskars Virsis, bet 12 punktus sameta Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr jūrmalniekiem ar 13 punktiem palīdzēja Uģis Pinete.

"Jūrmala"/"Fēnikss" līdz šim šosezon savas mājas spēles aizvadīja šogad atklātajā Jūrmalas daudzfunkcionālajā sporta hallē, taču tā šobrīd tehnisku neskaidrību un nepilnību dēļ ir slēgta, tāpēc vienība sestdien spēlēja Lapmežciemā, kur savas mājas spēles aizvadīja iepriekš.

Iepriekšējā LBL spēlē "Jūrmala"/"Fēnikss" viesos ar 72:91 zaudēja "Barons kvartālam", bet vēl pirms tam šajā turnīrā jūrmalniekiem bija piecu uzvaru sērija.

Tikmēr otrdien jūrmalnieki aizvadīja grūtu spēli "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL), viesos pagarinājumā ar 103:97 uzvarot "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus. Šajā mačā "Jūrmala"/"Fēnikss" kapteinis Edgars Jeromanovs sameta 39 punktus un vēlāk kļuva par BBL nedēļas labāko spēlētāju.

Savukārt "Jēkabpils" komanda LBL čempionātā bija cietusi divi zaudējumi pēc kārtas, jo tā ar 71:78 negaidīti zaudēja "Latvijas Universitātei" (LU), bet pirms nedēļas ar 61:78 piekāpās valsts čempionei "Valmiera"/ORDO. Tāpat šonedēļ jēkabpilieši aizvadīja arī spēli BBL čempionātā, kurā mājās ar 76:71 uzvarēja "Ogre"/"Kumho Tyre" komandu.

Abas komandas šosezon jau reizi tikās, kad oktobrī LBL mačā "Jēkabpils" savās mājās uzvarēja ar 80:65.

Sestdien vēl vienā LBL spēlē "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 94:78 (26:15, 27:12, 22:25, 19:26) droši pieveica "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šeit rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija Mārtiņš Laksa, ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Demjers Pitss, bet 13 punktus iemeta Artūrs Bērziņš.

Tikmēr ogrēniešiem ar 14 punktiem palīdzēja Jānis Pozņaks.

Abas vienības savā starpā tikās otro reizi desmit dienu laikā, jo pagājušajā nedēļā BBL ietvaros ar 71:65 viesos labāki bija valmierieši. Savukārt LBL čempionātā sezonas ievadā labāki ar 70:61 bija ogrēnieši.

LBL kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "VEF Rīga", bet "Ventspils" 13 mačos tikusi pie 12 panākumiem. Trešajā vietā ar astoņām uzvarām 15 spēlēs joprojām turas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, bet tai tagad seko trīs komandas ar 50% uzvaru un zaudējumu bilanci - "Barons kvartāls" un "Jēkabpils" komandām ir pa sešām uzvarām 12 spēlēs, bet pērnās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO guvusi septiņus panākumus 14 cīņās.

"Valka"/"Valga" ar trīs panākumiem astoņās cīņās ieņem septīto vietu, "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Liepāja"/"Triobet" komandām ir pa četrām uzvaras 12 cīņās, kamēr "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie divām uzvarām 14 spēlēs.

Šajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "OlyBet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!