Latvijas U-18 basketbola izlase Eiropas čempionātā nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču spēlētāji izšķirošajā grupu turnīra mačā cīnījās līdz galam, uzsvēra komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti Turcijas pilsētā Samsunā Eiropas junioru čempionāta grupas turnīra pēdējā spēlē pārspēja Bosnijas un Hercegovinas izlasi – 74:65 (29:13, 40:33, 48:52), bet sliktākas iegūto un zaudēto grozu starpības dēļ palika trešajā vietā. Čempionāta otrajā posmā latviešiem jācīnās par 9.-16.vietu.

"Zinot, ka mums vajadzīga uzvara vismaz ar 11 punktu starpību, spēli sākām ļoti agresīvi un zināmā mērā pārsteidzām Bosnijas komandu. Ātri sasniedzām lielu pārsvaru, taču mūsdienu basketbolā ļoti reti spēles liktenis izšķiras jau pirmajā ceturtdaļā. Bosnieši atguvās, pielāgojas spēles stilam un deva prettriecienu, pierādīdami, ka ne velti dienu iepriekš uzvarēja Lietuvas izlasi," Latvijas Basketbola savienībai sacīja Feldmanis.

Bosnijas un Hercegovinas spēlētājiem individuālā meistarība esot pietiekami augsta, lai viņi varētu izveidot sev iespējas gūt punktus, kamēr Latvijas spēlētājiem bija grūtības noturēt augsto līmeni uzbrukumā, skaidroja treneris.

"Lai arī otrā puslaika vidū bosnieši vienubrīd bija priekšā pat ar 6 punktu pārsvaru, turklāt piekto piezīmi saņēma viens no mūsu līderiem Artūrs Strautiņš, prieks, ka ierindā palikušie nenolaida rokas un cīnījās līdz pēdējai sekundei. Tas liecina par spēlētāju un visas komandas raksturu. Tagad tas jāliek lietā, lai tiektos pēc atlikušā augstākā mērķa – izcīnītu devīto vietu," sacīja Feldmanis.

Otrdien plkst.13 Latvijas basketbolistus sagaida spēle ar Slovēnijas junioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!