Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīra pēdējā kārtā otrdien pret Grieķijas klubu Saloniku PAOK nav nospēlējusi profesionāli, uzskata komandas kapteinis Kristaps Janičenoks.

"Ventspils" komanda otrdien savā laukumā ar 54:84 (16:26, 15:19, 10:19, 13:20) zaudēja Latvijas basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētajai Grieķijas vienībai Saloniku PAOK.

"Pirmkārt, es gribētu atvainoties visiem līdzjutējiem, treneriem un kluba vadībai par šādu spēli no mūsu puses. Nezinu, kas tam par iemeslu. Uz karstām oglēm tagad meklēt un rādīt uz kādu ar pirkstiem būtu nepareizi. Tas bija neprofesionāli un nedisciplinēti no mūsu puses," pēcspēles preses konferencē teica Janičenoks. "Lai arī aizmetām garām brīvus metienus, uzskatu, ka mums kliboja komandas disciplīna. PAOK iemeta precīzāk nekā parasti, kā arī tie basketbolisti, kuri parasti nav tie precīzākie, jau spēles sākumā trāpīja vairākus metienus."

"PAOK komandā visi ir profesionāļi, ko viņi šodien arī pierādīja. Savukārt mēs nenospēlējām profesionāli," uzskata Janičenoks.

Tikmēr ventspilnieku galvenā trenera vietas izpildītājs Gints Fogels atzina, ka pēc šādiem mačiem runāt nav viegli.

"Jāpasveic pretinieki, kuri šoreiz bija ātrāki. Savu spēles plānu izpildījām tikai daļēji. Pēc ilgāka pārtraukuma katastrofāli nezaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Savās mājās kaut kas ir jāiemet, ar tādu procentu nevienu nevaram vinnēt," norādīja treneris. "Domāju, ka par koncentrēšanās trūkumu nevajadzētu būt runai, jo spēlējām savā laukumā. Katrs zināja, cik no tabulas viedokļa šī spēle ir svarīga."

Fogels "Ventspils" galvenā trenera pienākumus uz laiku pārņēmis, jo Kārlis Muižnieks šajā amatā nevar būt veselības likstu dēļ.

Savukārt Peiners pēc mača atklāja, ka PAOK zinājuši, cik "Ventspils" savā laukumā ir spēcīgi, un Saloniku klubs tam bijis gatavs. "Izdevās izcīnīt uzvaru un iekļūt izslēgšanas turnīrā, par ko esam ļoti priecīgi."

"Šī bija ļoti svarīga spēle. "Ventspils" mums sagādāja problēmas jau pirmajā aplī, tomēr šoreiz aizvadījām vienu no savām labākajām spēlēm šajā sezonā gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Mums bija vairāki ātrie uzbrukumi, kas ļāva gūt vieglus punktus un iegūt ievērojamu pārsvaru," tikmēr sacīja PAOK galvenais treneris Suls Markopuls.

Ar septiņām uzvarām 14 spēlēs "Ventspils" komanda C apakšgrupas kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā, taču jau pirms mača ar PAOK bija nodrošinājusi tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā.

"Ventspils" savus pretiniekus izslēgšanas turnīrā uzzinās piektdien, kad Ženēvā norisināsies izloze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!