Foto: AFP/Scanpix

Viens no sava laika talantīgākajiem Eiropas basketbolistiem, serbs Darko Miličičs atzinis, ka pats bijis vainīgs savā ļoti neveiksmīgajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā.

2003.gada NBA jauno spēlētāju draftā Miličičs tika izvēlēts ar augsto otro numuru, uzreiz aiz šī brīža līgas zvaigznes Lebrona Džeimsa, tomēr serbu centrs nespēja apliecināt savu talantu laukumā. Viņš savas karjeras laikā pārstāvēja Detroitas "Pistons", ar kuru 2004.gadā kļuva par NBA čempionu, Orlando "Magic", Memfisas "Grizzlies", Ņujorkas "Knicks", Minesotas "Timberwolves" un Bostonas "Celtics". 2012.gadā viņš aizvadīja savu pēdējo NBA spēli.

Karjeras laikā Miličičs vidēji guva sešus punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Individuāli labākā sezona Miličičam bija 2010./2011. gada sezonā, kad serbs "Timberwolves" rindās laukumā vidēji guva 8,8 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus.

"Man bija problēmas ar visiem, jo es spēlēju tikai sevis dēļ. Man mērķis nebija apklusināt savus kritiķus, bet apklusināt savu ego. Es vēlējos lieliski nospēlēt pret Timu Dankanu vai Po Gasolu, bet citas spēles vairs nebija tik svarīgas. Es domāju, ka parādīšu lielisku sniegumu un kļūšu par lielisku spēlētāju, ko no manis visi prasīja, bet es vienkārši to nevarēju izdarīt, jo nebiju gatavs ieguldīt darbu," intervijā serbu medijam "b92.net" atklāti par savu laiku Detroitas "Pistons" komandā teica Miličičs.

"Pēc tam es devos uz Ņujorku, kur turpināju darīt stulbas lietas. Es vēlējos doties atpakaļ uz Eiropu, jo biju pietiekami jauns un varēju atgriezties uz pareizā ceļa, taču Ņujorka vēlējās mani aizmainīt uz Minesotas "Timberwolves". Es satiku Minesotas komandas ģenerālmenedžeri, un teicu viņam, lai nemēģina mani iegūt, jo nevēlos spēlēt NBA. Es izpostīšu komandu. Viņš atbildēja, lai pievienojos viņiem uz divām nedēļām, un, ja man nepatiks, tad varēšu doties prom. Man pirmais gads tur nebija slikts," atcerējās bijušais serbu centrs.

Tagad Miličičam pieder ferma, un viņš izbauda lauksaimniecību. Viņš atzīst, ka beidzot ir laimīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!