Foto: F64

Latviešu speciālistu Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod" svētdien izcīnīja uzvaru VTB Vienotās līgas mačā, tomēr zaudēja cerības uz sacensību izslēgšanas turnīra sasniegšanu, kamēr latvietis Jānis Timma palīdzēja vienībai uzvarēt jau trīspadsmitajā šī turnīra spēlē pēc kārtas.

"Ņižņij Novgorod" mājās ar 76:72 (12:19, 13:15, 21:15, 30:23) pieveica Kazahstānas komandu "Astana". Pirms šīs spēles Ņižņijnovgorodas basketbolisti vēl varēja apsteigt vienīgi "Astana", tomēr, lai tiktu pie astotās ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru, tai vajadzēja šajā duelī uzvarēt ar vismaz deviņu punktu pārsvaru, jo pirmajā aplī pretiniekiem tika zaudēts ar 84:93.

Kaut lielāko daļu mača Ņižņijnovgorodas vienība bija iedzinējos, pēdējās minūtes ievadā tā izvirzījās vadībā ar 71:67. Turpinājumā "Astana" gan atkal atguva vadību, bet pēc tam horvāts Tomislavs Zubčičs ar tālmetienu izrāva mājiniekiem panākumu.

Uzvarētājiem 17 punktus iemeta Kenijs Bointons, bet pa 15 punktiem bija Dižonam Tompsonam un Pjotram Gubanovam.

Savukārt "Astana" rindās ar 20 punktiem atzīmējās kādreizējais "VEF Rīga" leģionārs Roberts Loverijs.

"Ņižņij Novgorod" komanda ir 2014. gada sacensību fināliste un izslēgšanas turnīrā bija iekļuvusi katru reizi no iepriekšējām sezonām.

Tikmēr turnīra augšgala komandu mačā "Zeņit" viesos ar 74:66 (15:23, 24:19, 22:11, 13:13) uzveica Maskavas apgabala "Himki".

Timma nospēlēja 28 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā guva četrus punktus, trāpot divus no pieciem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām visus piecus tālmetienus. Tāpat latviešu uzbrucējs izcēlās ar astoņām atlēkušajām bumbām un trim kļūdām, dueli noslēdzot ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Sergejs Karasjovs, bet 18 punktus iemeta Stefans Markovičs, kamēr "Himki" rindās 18 punktus sameta Aleksejs Šveds.

Kā vēstīts, Latvijas vicečempione "VEF Rīga" svētdien Sibīrijā ar rezultātu 71:88 (21:19, 12:21, 17:22, 21:26) kapitulēja kopvērtējuma galvenajai konkurentei Krasnojarskas "Jeņisej".

Kopvērtējuma līdere ar 20 uzvarām 22 spēlēs ir titulētā Maskavas CSKA, kurai ar 19 panākumiem seko "Zeņit", bet "Himki" ar 17 panākumiem 23 cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

Tālāk seko "Lokomotiv-Kubaņ" un Kazaņas "Unics" vienības, kam ir pa 14 panākumiem, taču Krasnodaras klubs ir aizvadījis trīs spēlēs mazāk nekā viņu tuvākie sekotāji.

"Jeņisej" ar 12 panākumiem 22 mačos ieņem sesto vietu, bet "VEF Rīga" ar 11 uzvarām ir pozīciju zemāk, tomēr tai būs grūti noslēdzošajos divos mačos pretiniekus apsteigt.

Savukārt devītā ir astoņām uzvarām 23 mačos ir "Ņižņij Novgorod" vienība, kam vairs nav cerību iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!