Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīra pirmajā mačā pret Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit" ļoti vāji izpildīja soda metienus, norādīja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmdien Vienotās līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos ar 81:93 (15:26, 26:24, 21:23, 19:20) zaudēja "Zeņit" komandai, kas sērijā līdz trim uzvarām tādējādi izvirzījusies vadībā ar 1-0.

"Ne pārāk labi šajā mačā nospēlējām aizsardzībā, it īpaši sākumā, jo zaudējām daudz atlēkušo bumbu pie sava groza. Pats svarīgākais gan ir tas, ka spēlētāji izslēgšanas turnīrā nedrīkst tik daudz mest garām soda metienus. Netrāpījām 17 no 30 metieniem," Sanktpēterburgas klubs citā Gailīša teikto. "Domāju, pat Šakils O'Nīls tik slikti nemeta soda metienus. Neticu, ka mums šajā komandā ir pieci Šakili. Katrā ziņā mēs cīnījāmies un parādījām raksturu, turpināsim to pašu darīt arī nākamajā mačā."

Tiesa, arī "Zeņit" basketbolistiem ne pārāk labi veicās no soda metiena līnijas, jo viņi trāpīja 17 no 28 raidījumiem, uz šādu nepilnību norādot arī mājinieku galvenajam trenerim Vasīlijam Karasjovam.

"Ir patīkami uzvarēt pirmajā izslēgšanas turnīra mačā, jo tas ir pavisam cits spiediens. Šajā spēlē mums daudz kas neizdevās. Savu pretinieku bijām izpētījuši ļoti rūpīgi, bet aizsardzībā brīžiem nenostrādājām, pie lielākas vadības atslābinājāmies, par ko "VEF Rīga" mūs sodīja," uzsvēra Karasjovs.

Krievu speciālists arī piebilda, ka Timma ir atkopies no iepriekšējām veselības likstām, taču viņam vēl nepieciešams ieiet spēļu ritmā.

Sērijas otrais mačs trešdien arī notiks Sanktpēterburgā, bet trešais duelis sestdien ieplānots "Arēnā Rīga".

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās divas reizes, uzvaras gūstot "Zeņit" vienībai. Vispirms oktobrī tā savā laukumā bija pārāka ar 90:76, kamēr pēc tam februārī Rīgā Sanktpēterburgas klubs izcīnīja panākumu ar 82:73.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!