Foto: AP/Scanpix

Uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu (MVP) pretendē Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio "Spurs" vienībā Kavai Lenards, Hjūstonas "Rockets" līderis Džeimss Hārdens un Oklahomasitijas "Thunder" zvaigzne Rasels Vestbruks, vēsta līga.

Līdz ar to ārpus finālistiem palicis pērnās sezonas MVP Stefans Karijs no Goldensteitas "Warriors", kā arī Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

Lenards šosezon regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 25,5 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņam caurmērā vienā spēlē 27,7 punkti un 7,8 bumbas zem groziem.

Tikmēr Hārdens regulārajā turnīrā vidēji spēlē iemeta 29,1 punkti, izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu un veica 11,2 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" viņam vidēji mačā 28,5 punkti, 5,5 bumbas zem groziem un 8,5 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Vestbruks regulārajā čempionātā caurmērā vienā spēlē guva 31,6 punktus, izcīnīja 10,7 bumbas zem groziem un veica 10,4 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam vidēji vienā duelī 37,4 punkti, 11,6 atlēkušās bumbas un 10,8 rezultatīvas piespēles.

NBA balvu ieguvēji, ieskaitot vērtīgāko spēlētāju, tiks nosaukti 26.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!