Foto: FIBA
Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Čukste bija apmierināts ar izcīnīto desmito vietu Pasaules kausa izcīņā, lai arī bija labas iespējas iekļūt labāko astotniekā.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-19 basketbolistes Pasaules kausa izcīņas spēlē par 9.vietu zaudēja Ungārijas izlasei – 61:75 un finišēja desmitajā vietā.

"Pietrūka spēka, lai izturētu pretinieču spiedienu. Pirmajā puslaikā turējāmies uz labas metienu precizitātes rēķina, vienubrīd panākot pat plus 10. Otrajā puslaikā uzbrukums apstājās, savukārt pie sava groza vairs nevarējām apturēt ungārietes, kuras mērķtiecīgi izmantoja savu pārsvaru augumos. Pat zonas aizsardzība šoreiz nelīdzēja," par pēdējo maču teica Čukste.

"Kopumā komanda visu turnīru aizvadīja labā līmenī. Bija loģisks spēles zīmējums, laba aizsardzība, laba bumbas kustība uzbrukumā. Trijās zaudētajās spēlēs ar Franciju, Kanādu un Austrāliju bija iespējas uzvarēt, tātad principā bija pa spēkam iekļūt labāko astoņniekā. Pietrūka vienas stabilas spēlētājas pamatrotācijā, metienu precizitātes mūsu līderēm," turpināja treneris. "No otras puses, varbūt var saskatīt likumsakarības, kāpēc izšķirošajos brīžos virsroku guva pretinieces – piemēram, asas pretdarbības apstākļos netika pieņemti labākie lēmumi. Varbūt nelielā punktu starpība zaudētajos mačos tomēr bija mānīga, jo individuālās meistarības ziņā daudzās komandās līderes bija spilgtākas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!