Foto: F64

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" piektdien ar pārliecinošu uzvaru sāka dalību Liepājas Olimpiskā centra (LOC) kausa izcīņā, kas ir tradicionāls pirmssezonas pārbaudes turnīrs, kamēr "Ventspils" un "Betsafe"/"Liepāja" komandas cieta otros zaudējumus.

"VEF Rīga" C apakšgrupas spēlē ar 88:64 (23:25, 14:11, 29:15, 22:13) uzvarēja Krievijas klubu "Samara".

Uzvarētājiem amerikāņu jaunpienācējs Entvons Skots guva 19, bet Mareks Mejeris 18 punktus, kamēr pretinieku rindās ar 22 punkiem izcēlās Aleksejs Goļjahovs.

"VEF Rīga" sestdien apakšgrupu turnīra noslēgumā tiksies ar Igaunijas vienību "Tartu", kura ceturtdien pirmajā mačā ar 67:73 zaudēja Samāras kluba spēlētājiem.

Tikmēr B apakšgrupas spēlē Latvijas vicečempione "Ventspils" sīvā cīņā ar 78:82 (19:23, 17:26, 21:16, 21:17) zaudēja Lietuvas vicečempionei Panevēžas "Lietkabelis", kuru trenē Artūrs Štālbergs.
Ventspilniekiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Bleiks Hemiltons, kamēr Ingus Jakovičs iemeta par punktu mazāk. Savukārt "Lietkabelis" rindās ar 12 punktus sameta Gerijsa Teltons, bet ar trīs punktiem izcēlās latvietis Jānis Kaufamnis, kuram gan pagaidām nav līguma ar šo komandu.

"Ventspils" turnīra cieta otro neveiksmi tikpat sēlēs, jo ceurtdien ar 82:89 atzina Krievijas kluba Krasnojarskas "Jeņisej" pārākumu, savā grupā paliekot pēdējā vietā.

Jau vēstīts, ka vasarā par "Lietkabelis" galveno treneri kļuva Štālbergs, bet vēlāk komandai pievienojās valstsvienības basketbolists Žanis Peiners, kurš šajās dienās izlases rindās aizstāv valsts godu Eiropas čempionātā.

Visbeidzot turnīra saimniece "Betsafe"/"Liepāja" dalību turnīrā piektdien noslēdza ar 58:80 (18:23, 16:21, 15:18, 9:18) kapitulējot Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Liepājnieki, kuru rindās Romans Gruščenko guva 21 punktu, cieta otro neveiksmi divos mačos.

Ceturtdien LOC kausa izcīņas saimnieki ar 62:92 zaudēja Nikolaja Mazura trenētajai Krievijas komandai Permas "Parma".

Sestdien noslēgsies apakšgrupu spēles, no Latvijas klubiem laukumā dodoties "VEF Rīga" komandai.

Savukārt pēc apakšgrupu spēlēm svētdien notiks cīņas par vietām, kur divas labākās komandas pēc apakšgrupu rezultātiem tiksies finālspēlē. Ņemot vērā, ka turnīrā piedalās deviņas komandas, tad nolemts, ka mājinieki "Betsafe"/"Liepāja" svētdien nespēlēs.

Pērn LOC kausa izcīņā uzvarēja "Ventspils" basketbolisti, kuri finālā uzvarēja Permas "Parma"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!