Foto: AP/Scanpix/LETA
Ja šādi turpināsim spēlēt, tad varam uzvarēt daudzas komandas – pēc negaidītā panākuma pār Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālisti Klīvlendas "Cavaliers" izteicās Ņujorkas "Knicks" rindās spēlējošais latvietis Kristaps Porziņģis.

NBA regulārā čempionāta spēlē svētdien "Knicks" ar 114:95 pieveica Lebronu Džeimsu un "Cavaliers", bet Porziņģis otro reizi sezonā izcēlās ar "double double" – viņa kontā 32 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Porziņģim tā bija pirmā uzvara karjerā pār spēcīgo "Cavaliers".

"Patīkami pirmo reizi karjerā uzvarēt "Cavs". Ceru, ka mēs būsim "play off", un tad jau tas ir daudz svarīgāk," žurnālistiem teica Porziņģis. "Ja mēs spēlēsim kā šovakar, tad varam uzvarēt daudzas komandas."
Latvietis norādīja, ka svarīga ir viņa, Tima Hārdeveja juniora, Kortnija Lī un Džareta Džeka sadarbība, jo visi var gūt punktus. "Un tad mūs būs ļoti grūti apturēt," uzskata Porziņģis.

"Knicks" sezonu sāka ar trīs zaudējumiem, bet tagad izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas. Četros no pieciem mačiem Porziņģis guvis vismaz 30 punktus, un šobrīd ar vidēji spēlē gūtiem 27,6 punktiem viņš ir līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs.

"Knicks" tagad ir lieliska iespēja uzlabot savu statistiku, jo 10 no nākamajām 12 komandas spēlēm notiks Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!