Foto: F64
"Liepājas papīrs"/LSSS komanda trešdien Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē ar rezultātu 67:66 (26:13, 16:22, 18:13, 7:18) apspēlēja galvenās konkurentes RSU un garantēja otro vietu regulārā čempionāta noslēgumā.

Spēli liepājnieces iesāka iespaidīgi un pēc divām minūtēm bija priekšā ar 10:1, turklāt pirmajās piecās minūtēs RSU kopā guva vien trīs punktus. Kaut vēl trešās ceturtdaļas vidū mājinieču vadība bija 58:41, turpinājumā pretinieces tuvojās un divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām panāca jau 62:62.

Nākamos piecus punktus iemeta "Liepājas papīrs"/LSSS, šoreiz vairs konkurentēm nepietiekot spēkam atspēlēties.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Baltkrievijas izlases spēlētāja Marina Ivaščanka, bet 15 punktus iemeta Ieva Veinberga, kamēr Laurai Puriņai bija 14 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr RSU vienībā 20 punkti, septiņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles bija Kristīnei Silarājai.

Zīmīgi, ka iepriekš trešdien Silarāja tika nosaukta par turnīra labāko spēlētāju februārī.

Šī abām komandām bija sestā savstarpējā spēle šosezon, allaž uzvarot mājiniecēm. Ja RSU vienība trešdien būtu uzvarējusi, tā saglabātu nelielas cerības uz otro vietu regulārās sezonas kopvērtējumā.

Apvienotā čempionāta spēcīgākajā divīzijā līderei "TTT Rīga" ir 19 uzvaras 19 spēlēs, tai ar 19 panākumiem 25 mačos seko "Liepājas papīrs"/LSSS vienība, kamēr 17 uzvaras 27 dueļos ir RSU komandai, kurai regulārajā sezonā vairs atlikusi tikai viena spēle.

Pie 12 uzvarām tikušas "TTT Rīga-Juniores" spēlētājas, seši panākumi ir "Tallinas Universitātes" komandai, bet "Latvijas Universitāte" cietusi 24 zaudējumus 24 cīņās.

Trešdien notika viens mačs arī pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā divīzijā, Latvijas U-17 izlasei viesos ar 67:103 (19:27, 15:31, 18:26, 15:19) kapitulējot līderei "Tartu Universitāte"/"Kalev". Rezultatīvākā latvietēm ar 14 punktiem bija Elīza Šaicāne, kamēr 12 punktus sameta Marta Malojlo.

Šeit kopvērtējuma vadībā ar 19 uzvarām 21 mačos ir "Tartu Universitāte"/"Kalev", kas jau garantējusi pirmo vietu, bet 14 uzvaras ir "Daugavpils Universitātei".

Desmit uzvaras 20 spēlēs guvušas "Liepājas Sporta spēļu skola", Tallinas "G4S Noorteliiga" komanda savākusi deviņas uzvaras 18 dueļos, bet Latvijas U-17 izlases basketbolistēm ir desmit panākumi 21 cīņā, kopvērtējumā esot saspringtai situācijai.

"Saldus"/"Sporta skola" spēlētājas mačus kā uzvarētājas noslēgušas piecas reizes, bet pie diviem panākumiem tikusi Latvijas U-16 izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!