Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komandas Barselonas "Lassa" piektdien ar rezultātu 90:80 (24:25, 29:17, 21:12, 16:26) savā laukumā uzveica Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" no Itālijas, kuru pārstāv Dairis Bertāns.

Šmits šajā mačā laukumā neizgāja, bet Bertāns nospēlēja 19 minūtes un divas sekundes, kuru laikā punktus neguva. Viņš aizmeta garām vienīgo divpunktu un vienīgo trīspunktu metienu. Tāpat latvietis pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes, divus sodus izprovocēja un maču pabeidza -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem bija Tomā Ertels, bet Bertāna komandas biedrs Maiks Džeimss izcēlās ar 19 punktiem.

Tikmēr pirmo neveiksmi šajā Eirolīgas turnīra piedzīvoja krievu flagmanis Maskavas CSKA, kas ar 92:93 (21:17, 28:18, 18:30, 25:28) viesos piekāpās Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Uzvarētāju sastāvā ar 18 punktiem izcēlās Ērls Klārks, bet CSKA rindās 19 punkti Nando de Kolo kontā.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Maskavas CSKA, Madrides "Real" un Stambulas "Fenerbahce". Savukārt "Lassa" un "AX Armani Exchange Olimpia" ar sešiem panākumiem ir piektajā un sestajā vietā, bet Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" ar pieciem panākumiem noslēdz pirmo astotnieku.

Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar divām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka", kurā spēlē Žains Peiners, tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!