Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrā posma I apakšgrupas spēlē svētdien Melnkalnes izlase savā laukumā ar rezultātu 71:66 pārspēja Turcijas valstsvienību, kopvērtējumā vēl vairāk saasinot situācija par vietu labāko trijniekā, kas dosies uz finālturnīru.

Melnkalnes izlases labā Nikola Ivanovičs sameta 21 punktu, bet Bojans Dubļevičs izcēlās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Turcijas izlasē pa 14 punktiem guva Semihs Erdens un Doguss Balbajs.

Citā I grupas spēlē Spānija savā laukumā ar 72:68 pieveica Ukrainas izlasi. Spāņiem 17 punktus guva Haime Fernandess, bet pa 12 punktiem sameta Kvino Koloms un Sevass Saics. Ukrainas komandā ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Vjačeslavs Bobrovs.

Jau vēstīts, ka Latvija I grupā svētdien izbraukumā ar 82:77 pārspēja Slovēniju.

I grupas kopvērtējumā Spānijas izlase ir līderpozīcijā ar astoņām uzvarām 10 spēlēs. Turcijai ir septiņas uzvaras, savukārt Melnkalnei un Latvija ir pa sešām uzvarām. Ukraina tikusi pie pieciem panākumiem, bet Slovēnijai ir divas uzvaras.

Līdz ar to ceļazīme uz Pasaules kausu tiks sadalīta Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pēdējās divās spēlēs. Latvija 22. februārī savā laukumā spēlēs pret Spāniju, bet 25. februārī – izbraukumā pret Melnkalni. Ja Latvija uzvarēs Spāniju, tad mačā pret Melnkalni pietiks ar jebkādu uzvaru, taču zaudējuma gadījumā pret Spāniju izbraukumā Melnkalne būs jāuzvar ar vismaz 10 punktu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!