Foto: FIBA

Latvijas čempioni basketbolā "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra devītās kārtas mačā savā laukumā ar 61:67 (13:13, 11:17, 19:16, 18:21) piekāpās apakšgrupas līderiem Mursijas UCAM no Spānijas.

Rezultatīvākais "Ventspils" sastāvā ar 15 punktiem bija Ārons Džonsons, 11 punkti Ronalda Zaķa kontāa. Vēl astoņus punktus un 12 atlēkušās bumbas rezultātam pievienoja Usmans Dramē.

Šo spēli ar precīzu tālmetienu iesāka pēdējā laikā rezultatīvi spēlējošais Ingus Jakovičs, tomēr turpinājumā Mursijas klubs guva septiņus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību. Pēcāk viesu pārsvars pieauga jau līdz pieciem punktiem, tomēr "Ventspils" basketbolisti viņus nekur tālu nepalaida. Kopumā laukumā ritēja diezgan mazrezultatīva cīņa, pirmajām desmit minūtēm noslēdzoties neizšķirti 13:13.

Līdzīga spēles gaita bija arī otrajā ceturksnī, komandām izceļoties ar labu spēli aizsardzībā. Tomēr, pirmajam puslaikam tuvojoties beigām, nelielu iniciatīvu ieguva UCAM basketbolisti, kuri, izmantojot iespējas uzbrukumā, nedaudz vairāk kā vienu minūti līdz lielajam pārtraukuma ieguva jau 12 punktu vadību (30:18). Tas "Ventspils" galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram lika ņemt minūtes pārtraukumu, pēc kā ventspilnieki pēc Džonsona un Mareka Jurevičus veiksmēm uzbrukumā sešus punktus atguva. Tādējādi ventspilnieki pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 24:30.

Arī teju visu otro puslaiku "Ventspils" atradās iedzinējos, turklāt trešajā ceturksnī viesu pārsvars atkal sasniedza desmit punktus (44:34). Tiesa, kurzemnieki nepadevās un pamazām veica atspēlēšanos, kas vainagojās panākumiem, jo septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Ronalds Zaķis jau vadībā izvirzīja Latvijas čempionus.

Spēle turpinājās ļoti līdzīgā cīņā, kas aizritēja punkts punktā. Vēl divas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 59:59, tomēr Mursijas komanda spēja gūt piecus punktus pēc kārtas, kas arī nodrošināja viesiem uzvaru.

"Ventspilij" šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs, kurš vēl nav atguvies no savainojuma. Tāpat laukumā nedevās kapteinis Māris Gulbis, kurš ir saslimis un tuvākās nedēļas nespēlēs, un Roberts Freimanis, kurš iedzīvojies savainojumā.

Abas vienības savā starpā tikās jau 16. oktobrī, kad ventspilnieki viesos piedzīvoja zaudējumu ar 85:91. Mursijas klubs ir šīs grupas kopvērtējuma vadībā, jo astoņās spēlēs guvis septiņas uzvaras, kamēr "Ventspilij" ir trīs uzvaras, tai atrodoties sestajā vietā starp septiņām komandām.

A grupas kopvērtējumā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kamēr ar pieciem panākumiem seko Avelīno "Sidigas". Piecas uzvaras deviņos mačos ir Bandirmas "Banvit" un "Ņižņij Novgorod" vienībām, kamēr pirmo piecinieku ar četrām uzvarām noslēdz Vloclavekas "Anwil". Sestā ar trim panākumiem astoņās spēlēs ir "Ventspils", bet tikpat panākumu deviņās cīņās ir "Le Mans" basketbolistiem. Pēdējo vietu ar divām uzvarām astoņās spēlēs tikmēr ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!