Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs apzinās, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons viņam uzticas.

Kurucs piektdien NBA spēlē guva 24 punktus un laboja karjeras rezultativitātes rekordu, bet neglāba Bruklinas "Nets" no zaudējuma.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 106:114 (27:37, 22:22, 31:25, 26:30) piekāpās Indiānas "Pacers" komandai, pārtraucot septiņu uzvaru sēriju. Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 22 sekundes, kas ir lielākais spēles laiks viņa karjerā.

"Katru dienu izbaudu atrašanos šajā komandā. Man patīk komanda, komandas biedri un personāls - visi. Man šeit patīk, un esmu gandarīts, ka varu palīdzēt komandai. Jūtos arvien komfortablāk un esmu pārliecināts par sevi. Redzu, ka treneris man uzticas un dod man spēles laiku," pēc mača pauda Kurucs.

Tikmēr Etkinsons atzina, ka nav viegls lēmums nomainīt Kurucu.

"Nebija plānots, ka viņš spēlēs 34 minūtes, tomēr viņš tās nopelnīja. Viņš pelna savu spēles laiku un tas 20 gadus vecam basketbolistam ir patīkami," uzsvēra Etkinsons.

"Nets" ar 15 uzvarām 34 mačos Austrumu konferencē ieņem desmito vietu, kamēr "Pacers" ar 21 panākumu 33 cīņās ir trešā.

Bruklinas komanda nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems Fīniksas "Suns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!