Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē trešdien latvietis Rodions Kurucs izcēlās ar 10 gūtiem punktiem, palīdzot Bruklinas "Nets" komandai ar rezultātu 126:121 pārspēt Ņūorleānas "Pelicans".

Kurucs šo maču atkal iesāka "Nets" komandas pamatsastāvā un laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 26 minūtēm. Viņš šajā laikā guva 10 punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem. Latvietis izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, bloķēja vienu metienu, nopelnīja trīs piezīmes un pieļāva vienu kļūdu.

"Nets" rindās 22 punktus un 13 rezultatīvas piespēles iekrāja D'Andželo Rasels, 21 punktu sameta Džo Haris, bet Demare Kerols izcēlās ar 19 punktiem. Septiņi Bruklinas komandas spēlētāji guva vismaz desmit punktus.

"Pelicans" sastāvā Entonijs Deiviss aizvadīja fantastisku spēli, gūstot 34 punktus un izcīnot 26 atlēkušās bumbas, Elfrids Peitons pievienoja 25 punktus, 21 punkts Džuliusa Rendla kontā.

Bruklinas komanda šajā rezultatīvajā mačā jau pirmajā puslaikā guva 73 punktus, kamēr pretiniekiem izdevās samest 58 punktus, bet pirms pēdējās ceturtdaļas "Nets" bija pat 18 punktu pārsvars. "Pelicans" basketbolisti pietuvojās līdz piecu punktu deficītam, taču līdz rezultāta izlīdzināšanai netika.

"Nets" Austrumu konferences kopvērtējumā ar 18 uzvarām un 21 zaudējumu ierindojas devītajā vietā, nedaudz atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!