Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet neglāba Sanantonio "Spurs" komandu no zaudējuma.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 93:108 (24:28, 19:21, 29:27, 21:32) piekāpās Šarlotas "Hornets" komandai, kurā spēlē Sanantonio vienības kādreizējā zvaigzne Tonijs Pārkers. "Spurs" pēc piecu uzvaru sērijas cietusi trīs zaudējumus četrās spēlēs.

Bertāns šajā duelī nospēlēja 28 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu un divus no pieciem tālmetieniem. Vēl nesen Bertāns bija labākais tālmetienu izpildītājs līgā, bet tagad ar 47,0% ieņem trešo vietu. Tāpat viņš šajā spēlē izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, vienu reizi kļūdījās un tika pie vienas piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, 18 punktus guva Deriks Vaits, bet pa 14 punktiem sameta Demars Derouzens un Petijs Milss. Viesiem 33 punktus guva Kemba Volkers, 19 punkti bija Džeremijam Lembam, bet Pārkers savā atgriešanās mačā Sanantonio guva astoņus punktus.

Bertāns pirmās ceturtdaļas pēdējās minūtēs nobloķēja Pārkeru un iemeta savu vienīgo metienu divu punktu vērtībā (22:28), kamēr "Spurs" pēc astoņu punktu pārsvara izsēšanas pirmo nogriezni zaudēja ar 24:28. Otrajā ceturksnī rūjienietis bija precīzs no tālienes, bet Sanantonio basketbolisti pārtraukumā devās ar sešu punktu deficītu (43:49).

Trešajā ceturtdaļā Bertāns pievienoja vēl vienu tālmetienu, palīdzēja ar pāris piespēlēm un bloķētu metienu. Mājiniekiem pēc Oldridža metiena vienubrīd izdevās pārņemt vadību, taču "Hornets" ātri atguvās un priekšā bija visu ceturto ceturtdaļu, "Spurs" ciešot zaudējumu ar 93:108.

"Spurs" ar 25 uzvarām 45 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, kamēr "Hornets" ar 20 panākumiem 43 mačos ir astotā Austrumos.

Sanantonio vienība nākamo maču aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Dalasas "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!