Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā uzvaru 11. spēlē pēc kārtas pirmdien izcīnīja čempioni Goldensteitas "Warriors", bet tās uzbrukuma līderis Stefens Karijs sasniedza jaunu līgas rekordu.

Karijs mačā guva 26 punktus (23 no tiem jau pirmajā puslaikā), palīdzot "Warriors" ar 132:100 pieveikt Indianas "Pacers". Karijs bija mača rezultatīvākais spēlētājs, lai gan laukumā bija nepilnas 27 minūtes. Viņš realizēja pirmos astoņus savus metienus spēlē (no tiem sešus tālmetienus), bet visā mačā trāpīja sešus no astoņiem trīspunktu un četrus no pieciem divpunktu metieniem.

Tagad Karija kontā ir 203 realizēti tālmetieni sezonā, un viņš ir pirmais spēlētājs NBA vēsturē, kurš 200 realizēto tālmetienu robežu sasniedzis septiņās sezonās pēc kārtas. Šosezon gan līderis realizētājos tālmetienos ir Hjūstonas "Rockets" vadošais spēlētājs Džeimss Hārdens (224 tālmetieni), bet Karijs šajā rādītājā ir otrais.

"Warriors" ar 36 uzvarām un 14 zaudējumiem ir Rietumu konferences līdere, bet visā līgā šobrīd labākā ar 35 uzvarām un 13 zaudējumiem ir Milvoki "Bucks" komanda. Lai gan "Warriors" ir viena no NBA līderēm, Karijs uzskata, Goldensteitas komandai vēl ir, "kur pielikt". "Mēs nerādām perfektu basketbolu, bet demonstrējam saskanīgu, koncentrētu basketbolu, bet vēl piestrādājam pie dažādām lietām," saka Karijs.

Tiesa, tālmetienu precizitātē Karijs ir piektais, bet NBA līderis ir Sanantonio "Spurs" latvietis Dāvis Bertāns. Ziņots, ka saistībā ar šo statistikas rādītāju sociālajos tīklos sākusies Bertāna atbalsta kampaņa, aicinot NBA iekļaut latvieti starp Zvaigžņu spēles trīspunktu konkursa dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!