Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tuvojas spēlētāju maiņu darījumu termiņa beigas, un komandas sāk izteikt savus piedāvājumus par Ņūorleānas "Pelicans" zvaigzni Entoniju Deivisu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

ESPN ziņo, ka Losandželosas "Lakers" par Entoniju Deivisu piedāvāja Kailu Kuzmu, Brendonu Ingramu, Lonzo Bolu, Režonu Rondo, Lensu Stīvensonu, Maiklu Bīzliju, Lensu Stīvensonu un divas NBA drafta pirmās kārtas izvēles. "Lakers" šajā darījumā kopā ar Deivisu iegūtu Solomonu Hilu, kuram ir 12,7 miljonus dolāru vērts līgums.

Tomēr pagaidām pieejamā informācija liecina, ka "Pelicans" komandu šis piedāvājums neapmierina, jo viņi gribētu iegūt četras pirmās kārtas drafta izvēles.

Savukārt Bostonas "Celtics" ir pārliecināta, ka tā vasarā varētu izteikt labu piedāvājumu par Deivisu. Bostonas komandas ģenerālmenedžeris Denijs Eindžs privātā sarunā lūdzis "Pelicans" ģenerālmenedžeri Dellu Dempsu nesteigties ar maiņu un pagaidīt līdz sezonas beigām.

Tiesa, pats Deviss "Celtics" komandu nebija iekļāvis savā sarakstā, ar kuru viņš būtu gatavs noslēgt ilgtermiņa līgumu. Viņš ilgtermiņa līgumu parakstītu ar "Lakers", Ņujorkas "Knicks", Milvoki "Bucks" un Losandželosas "Clippers".

Deiviss šosezon vidēji mačā guvis 29,3 punktus un izcīnījis 13,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējis 2,6 metienus, bet pēdējās spēles viņš nav spēlējis, jo ārstē pirksta savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!