Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien aizvadītajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē starp Hjūstonas "Rockets" un Atlantas "Hawks" noslēgusies "Rockets" līdera Džeimsa Hārdena spēļu sērija, kuras laikā viņš 32 spēles pēc kārtas guva vismaz 30 punktus.

Hjūstona spēli uzvarēja ar 119:111, bet Hārdens palika "vien" uz 28 punktu atzīmes, spēles laikā trāpot septiņus no 21 izpildītā metiena no spēles.

Pagājušās NBA sezonas Gada vērtīgākā spēlētāja apbalvojuma ieguvējs tādējādi līgas vēsturē ieņem otro vietu šādas rezultativitātes ziņā. Pirmo vietu saglabā Vilts Čemberlens, kurš 1961./62. gada sezonas laikā veselas 65 spēles pēc kārtas guva vismaz 30 punktus. Centra pozīcijas spēlētājs šīs sezonas gaitā vidēji spēlē izcēlās ar 50,4 punktiem.

Interesanti, ka Hārdenam spēles pēdējā uzbrukumā bija iespēja šo uzsākto tradīciju turpināt, bet aizsargs izvēlējās nemest pa grozu.

"Sērija bija lieliska, bet es vienkārši darīju visu, kas bija nepieciešams, lai mēs noturētu mūsu galvas virs ūdens," pēc spēles "The Athletic" žurnālistam Maiklam Lī teica Hārdens.

Čemberlens šādā saistībā arī izcēlies ar trešo, ceturto un piekto garāko spēļu sēriju līgas vēsturē. Savulaik sešdesmitajos gados spēlējošais centrs atzīmējās arī ar 31 spēli pēc kārtas, kurā viņš guva vismaz 30 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!