Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns piektdien oficiāli lauzis līgumu ar Itālijas vienību "AX Armani Exchange Olimpia", tādējādi viņš oficiāli var doties uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), vēsta Itālijas vienība.

Bertānam līgums ar Itālijas klubu bija līdz šīs sezonas beigām, bet tagad viņš pārcelsies uz basketbola meku un oficiāli noslēgs līgumu ar NBA klubu Ņūroleānas "Pelicans". Nokārtojot visas līgumā atrunātās detaļas, Bertāns varēja tagad oficiāli lauzt līgumu ar Milānas klubu, kas viņam paver ceļu uz NBA.

"Vēlos pateikties "Olimpia", kas deva man iespēju realizēt sapni, par kuru es domāju kopš bērnības. Vārdos nevar pateikt to lepnumu, pavadot divus gadus tik vēsturiskā klubā," "Olimpia" mājaslapā citēts Bertāns, kurš cer vēl kādreiz atgriezties un spēlēt šajā Milānas klubā.
"Dairis neslēpa savu vēlmi izmantot šo negaidīto iespēju un spēlēt NBA. Klubs vienmēr ir sekmējis un palīdzējis spēlētājiem sasniegt savus mērķus, un turpinās šo savu politiku, protams, aizstāvot "Olimpia" komandas intereses. Žēl, ka jāšķiras no spēlētāja, kurš divu gadu laikā devis klubam tik daudz, bet atbalstījām viņa vēlmi un novēlam veiksmi nākotnē," saka "Olimpia" sporta direktors Lupo Rosīni.

Bertānam pašlaik šī ir otrā sezona Itālijas kluba Milānas "Olimpia" rindās, kura labā viņš vidēji spēlē laukumā pavadījis 14,5 minūtes, izcēlies ar 5,9 punktiem un trāpījis 50,9% trīspunktu metienus.

Tieši ULEB Eirolīgā latviešu basketbolists izcēlies ar izcilu precizitāti. Eiropas stiprākajā klubu turnīrā rūjienietis realizējis 53,6% no saviem tālmetieniem, kas viņam ļauj ieņemt pirmo vietu starp visiem spēlētājiem šo metienu precizitātē.

"Pelicans" vienība trešdien atskaitīja aizsargu Timu Freižeru, kurš atbrīvojis papildu vietu komandas sastāvā, vēsta ESPN. Bertāna līgums ar "Olimpia" paredzēja, ka basketbolists šāda piedāvājuma gadījumā var pievienoties NBA komandai, ja viņš sekmīgi iziet attiecīgā kluba veselības pārbaudes un saņem brīvlaišanas vēstuli no Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA).

Bertāns NBA tuvumā bijis pāris reizes, divas vasaras piedaloties NBA Vasaras līgas turnīros. Pirms 2014./15. gada sezonas aizsargs pārstāvēja Bostonas "Celtics", trīs spēlēs vidēji atzīmējoties ar 6,7 punktiem. Vasaru vēlāk Bertāna kontā bija 7,4 "ači" spēlē, divos Vasaras līgas turnīros spēlējot Sanantonio "Spurs" sastāvā.

Tieši "Spurs" vienību trešo sezonu pēc kārtas jau pārstāv viņa brālis Dāvis Bertāns. Arī viņš cīnījies par savas līgas precīzākā tālmetēja godu un vairākas reizes sezonas laikā pabijis šī saraksta pirmajā vietā. Šobrīd Bertāns ar 46,9% trāpītiem "trejačiem" ieņem otro vietu NBA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!