Foto: AP/Scanpix/LETA

Hjūstonas "Rockets" komanda sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 126:121 (25:26, 33:23, 33:35, 21:28, 14:9) pagarinājumā uzvarēja iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Rockets" tādējādi samazinājusi deficītu līdz 1-2.

Uzvaru mājiniekiem nodrošināja iepriekšējās sezonas NBA vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens, kurš 49 sekundes pirms pagarinājuma beigām ar precīzu trīspunktnieku panāca 124:118. Pēc tam "Warriors" basketbolists Kevins Durants realizēja trīs soda metienus, taču pēdējais vārds atkal piederēja Hārdenam, kurš turpinājumā iemeta pustālo metienu un garantēja "Rockets" komandai uzvaru.

"Noslēgt spēli - tieši tāpēc esmu šeit. Tas ir tas, ko es daru," izteicās Hārdens, kurš šajā spēlē izcēlās ar 41 punktu, deviņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. "Šajā sērijā jācīnās par uzvaru katrā mačā, par katru laukuma centimetru. Jābūt ne tikai fiziski spēcīgiem, bet arī garīgi."

Vēl "Rockets" sastāvā 30 punktus iemeta Ēriks Gordons, kamēr "Warriors" vienībā 46 punkti Durantam, bet "triple-double" pievienoja Dreimonds Grīns - 19 punkti, 11 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, ko tādu izslēgšanas turnīrā iespējot sesto reizi karjerā.

Sērijas nākamais mačs notiks pirmdien turpat Hjūstonā.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā Portlendas "Trail Blazers" ar 2-1 ir vadībā pret Denveras "Nuggets".

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!