Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Rietumu konferences finālsērijas, kas vienlaicīgi ir izslēgšanas spēļu pusfināls, pirmajā mačā otrdien Goldensteitas "Warriors" ar rezultātu 116:94 pārspēja Portlendas "Trail Blazers" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

"Warriors" arī šajā mačā spēja bez viena no savām zvaigznēm Kevina Duranta, tomēr arī bez viņa savā laukumā izdevās izcīnīt drošu uzvaru. Stefens Karijs guva 36 punktus, trāpot deviņus no 15 tālmetieniem, un viņa kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles. Klejs Tompsons pievienoja 26 punktus, bet Dreimons Grīns izcēlās ar 12 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām, piecām piespēlēm un trīs bloķētiem metienim.

"Trail Blazers" rindās 19 punktus guva Deimiens Lilards, kurš izdarīja arī sešas piespēles un pieļāva septiņas kļūdas. Pa 17 punktiem guva Sīdžejs Makkolums, Morīss Hārkless un Rodnijs Huds.

"Warriors" basketbolisti jau pirmajā ceturtdaļā ieguva septiņu punktu pārsvaru (25:18) un arī turpinājumā turējās pāris punktu vadībā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 54:45, savukārt trešās ceturtdaļas vidū pārsvars sasniedza jau 17 punktus (67:50). "Trail Blazers" basketbolisti turpinājumā spēja atspēlēja 11 punktus, bet iesākto turpināt neizdevās. Mājinieki maču pabeidza ar pārliecinošu sniegumu un noveda maču līdz drošai uzvarai.

Šis mačs bija zīmīgs arī ar to, ka pirmo reizi NBA konferences finālā spēkojās divi brāļi - Stefans Karijs un Sets Karijs no "Trail Blazers". Sets Karijs guva trīs punktus

Austrumu konferences finālsērijā tiksies Toronto "Raptors' un Milvoki "Bucks" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!