Foto: FIBA
Latvijas U-19 sieviešu izlases galvenais treneris Matīss Graudiņš nosaucis kandidātes startam Pasaules kausa izcīņā, kas no 20. līdz 28. jūlijam notiks Taizemes galvaspilsētā Bangkokā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Uz treniņnometni, kas sāksies 1. jūlijā Ventspilī, uzaicinātas deviņas 2000. gadā dzimušās spēlētājas, bet viņām nedēļu iepriekš viņām būs iespēja individuāli trenēties Rīgā. Komandas nodarbībās tiks iesaistītas arī U-18 vecuma grupas spēlētājas, bet dažas spēlētājas varētu pievienoties vēlāk – pēc Eiropas čempionāta.

"Pērn Eiropas junioru čempionātā, kur tika izcīnīta 4. vieta un ceļazīme uz Pasaules kausu, Latvijas komandā bija septiņas 2000. gadā un piecas 2001. gadā dzimušas spēlētājas. Arī šogad neiztiksim bez jaunāku spēlētāju palīdzības, bet labākās 2001. gadā dzimušās jūlija pirmajā pusē piedalīsies Eiropas U-18 čempionātā. Tas ietekmē gan kandidātu sarakstu, gan arī mūsu gatavošanos," skaidroja Graudiņš.

Pirms došanās uz Pasaules kausa izcīņas turnīru U19 izlase no 13. līdz 15. jūlijam piedalīsies pārbaudes turnīrā Turcijā, kur sacentīsies ar Bulgārijas, Nīderlandes un Turcijas komandām.

Latvijas U-19 sieviešu izlases kandidātes: Nikola Ozola, Katrīna Krieviņa, Elizabete Zumenta (visas – "TTT Juniores"), Klinta Dambrāne ("TTT Kadetes"), Māra Mote ("TTT Rīga"), Laura Okuņeva, Līga Ligita Golovko ("Daugavpils Universitāte"), Alise Markova ("Basket Ancona", Itālija), Aleksa Gulbe (Sirakūzas Universitāte, NCAA).

Pasaules kausā U-19 vecuma grupā Latvijas pretinieces A apakšgrupā būs Mozambikas, Kanādas un Taizemes valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!