Foto: Europa.eu

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc zaudējuma tradicionālajā rozā lentītes spēlē Turcijas izlasei atzina, ka pie vairākām lietām valstsvienībai vēl jāstrādā, taču uzsvēra arī pozitīvās nianses, kā 16 gadus jaunās Elizabetes Bulānes debiju.

Izlase pretiniecēm piekāpās ar 47:62 (16:17, 12:20, 17:16, 2:9), vairākos spēles nogriežņos nespējot sekmīgi izcelties uzbrukumā.

"Vakar bija treniņspēle pret Baltkrieviju, šodien pretī bija Turcija. Komandas, kas spēlē pilnīgi divas dažādas aizsardzības. Vakar mums ļāva spēlēt uzbrukumā, bet šodien pretinieces parādīja mūsu vājās vietas. Ar ciešo segšanu pa visu laukumu viņas pilnībā izjauca spēli," pretinieču trumpjus uzteica treneris Zībarts.

Valstsvienība arīdzan pieļāva 19 kļūdas. Tiesa, vairākas no tām bija salīdzinoši nepiespiestas, kā arī paveiktas savā laukuma pusē.

"Ļoti pavirši nospēlējām otrās ceturtdaļas sākumā. Bija līdzīgs rezultāts, bet tad sekoja divas nepiedodamas kļūdas pēc kārtas. Pretinieces mūs sodīja un ieguva to astoņu punktu pārsvaru, kas tika uzturēts lielāko spēles daļu. Turcijas komandai visas ārējās līnijas spēlētājas savās Eirolīgas komandās spēlē tieši ar tādu uzdevumu. Proti, segt un krampēt pretinieku līderus," izteicās galvenais treneris.

Labāku rezultātu sasniegt liedza arī sliktā metienu precizitāte. Lai gan mājinieces bieži vien tika līdz brīviem tālmetieniem, komanda trāpīja vien piecus no 28 izpildītajiem trīspunktniekiem.

"Viss ir galvā un pārliecībā. Jāmet! Vairākās situācijās izspēlējām līdz brīviem metieniem, bet nemetām iekšā. Jāatgūst pārliecība. Pie metieniem strādāsim," precizitāti komentēja speciālists.

Īpašs brīdis pienāca spēles pirmajā ceturtdaļā, kad kopā ar atvadu spēli aizvadošo Guntu Baško laukumā devās 16 gadus jaunā izlases debitante Elizabete Bulāne. Saspēles vadītāja netrāpīja savu vienīgo tālmetienu, taču izlase četrarpus minūtēs, ko aizsardze pavadīja laukumā, pretinieces apspēlēja ar septiņu punktu pārsvaru.

"Bulāne noteikti sevi attaisnoja. Viņa sakrāja plus septiņi tik īsā laika brīdī. Tā ir mūsu nākotne. Viņa spēlēs arī nākamajās spēlēs, jo parādīja, ka var labi nospēlēt," optimismu par jauno basketbolisti neslēpa Zībarts.

Problēmas izlasei sagādāja pretinieču veiksmīgā spēle zem Latvijas izlases groza. Turcietes jau pirmajā puslaikā izcīnīja 11 atlēkušās bumbas uzbrukumā, bet otrajā spēles daļā pievienoja vēl piecas bumbas.

"Noteikti, ka tas ir labojami. Šobrīd mēs esam spēļu ritmā. Atbraucām no turnīra Spānijā un sekoja viena treniņu diena, bet tad divas spēļu dienas. Līdz ar to svarīgs būs nākamais treniņu cikls. Svētdien, pirmdien un otrdien trenēsimies. Tad šīs lietas būs jālabo," par darāmo pirms gaidāmajām spēlēm Prāgas turnīrā atklāja Zībarts.

Nākamo spēli izlase aizvadīs ceturtdien, 13. jūnijā, Prāgā tiekoties ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi. Šajā turnīrā Latvijas valstsvienība sacentīsies arī ar Čehijas un Ungārijas izlasēm.

"Ļoti ceru, ka Prāgā varēsim spēlēt pilnā sastāvā, lai beidzot varētu vienu turnīru aizvadīt ar spēlētāju rotāciju, kas būtu tuvāka čempionātā sagaidāmajai. No dienas uz dienas skatāmies, kāda Aijai Putniņai ir veselība. Pirms treniņa viņa jau mēģināja paskriet. Tagad sekos procedūras un svētdien atkal skatīsimies," šodien iztrūkstošās garās spēlētājas stāvokli skaidroja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!