Foto: LETA

Pirmdien, 10. jūnijā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) un Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā 18. "Basketball Without Borders" (BWB) nometnē jaunie basketbolisti trenējās, pilnveidojot tehnikas prasmes, savukārt pēcpusdienā tika aizvadītas pirmās treniņspēles starp NBA pārstāvju vadītajām komandām, kas izveidotas, sadalot spēlētājus ar drafta ceremonijas palīdzību.

"Pirmā diena pagāja iepazīstoties un pamazām saprotot, kas notiek, bet šodien esmu apmierināts par visām desmit ballēm," norāda nometnē strādājošais treneris Mārtiņš Gulbis, kurš kopā ar "Washington Wizards" spēlētāju Semu Dekeru (Sam Dekker) un bijušo sieviešu valstsvienības kapteini Guntu Baško pirmdien vadīja nodarbības dribla tehnikas un piespēļu "stacijā". "Uz astoņas minūtes ilgām sesijām pie mums pēc kārtas iegriezās visi nometnes dalībnieki. centāmies pievērst uzmanību dažādām tehnikas niansēm un izpildījuma kvalitātei. Lielākais ieguvums visiem – gan spēlētājiem, gan arī mums, treneriem, ir iespēja neformāli komunicēt savā starpā, iegūstot jaunu informāciju."

Gunta Baško norāda: "Jaunajiem talantiem ir lieliska attieksme, vēlme mācīties un apgūt jaunas lietas no augstākā līmeņa speciālistiem. Man ir liels prieks būt daļai no šīs nometnes."

Pēcpusdienā Latvijas treneriem bija iespēja noskatīties praktisko nodarbību, kuras vadītāji Džamals Mozlijs (Jamahl Mosley; "Dallas Mavericks") un Maikls Rafins (Michael Ruffin; "New Orleans Pelicans") demonstrēja, kā jauniešiem māca pareizu pārvietošanos no uzbrukuma aizsardzībā un citas basketbola nianses.

Tāpat viesnīcā "Bellevue Park Hotel Riga" notika konference "Sporta mārketings 360", kurā sporta nozares eksperti no Baltijas valstīm arī īpašais viesis – NBA Starptautiskās partnerības direktors Niks Kūvels (Nick Cowell) dalījās pieredzē par pārdošanas veicināšanu, sponsoru piesaisti, zīmola izveidi, sociālo mediju izmantošanu un citām nozarei aktuālām tēmām.

Nometnes darbā iesaistīti bijušie un esošie NBA spēlētāji Anete Jēkabsone-Žogota, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs, Kristaps Porziņģis, kā arī Sems Dekers (Sam Dekker; "Washington Wizards"), Džonatans Aizeks (Jonathan Isaac; "Orlando Magic") un Rafaela Maskiadri (Raffaela Masciadri; "LA Sparks", Itālija), kā arī bijusī Latvijas sieviešu valstsvienības spēlētāja Gunta Baško.

Uz nometni uzaicināti arī Latvijas jaunie basketbolisti Madlēna Ģērķe (BJBS "Rīga/Jugla"), Vanesa Jasa (BK "Kolibri"), Kristiāna Kulačkovska (Saldus), Marta Daniela Leimane (BK "Kolibri"), Līna Loceniece (Liepājas SSS), Krišs Helmanis (BJBS "Rīga/DSN"), Rodijs Mačoha (Liepājas SSS) un Toms Skuja (BJBS "Rīga/Rīdzene").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!