"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempioni basketbola klubs "Ventspils" vienojušies par divu gadu ilgu sadarbību ar bijušo "Latvijas Universitāte" vienības līderi Linardu Jaunzemu, bet Ervīns Jonāts pēc Igaunijā pavadītas sezonas atgriezies "Jūrmala/Betsafe" vienībā, vēsta klubi.

Jaunzems pēdējās piecas sezonas bija pārstāvējis LU vienību, bet jaunatnes vecumā basketbola gaitas uzbrucējs sāka "Iecava/Vecumnieki/Bauska" komandā. 2018./2019. gada sezona bija statistiski veiksmīgākā basketbolista karjerā, Jaunzemam vienotajā līgā vidēji spēlē atzīmējoties ar 18,5 punktiem, 7,6 atlēkušajām bumbām un 2,8 rezultatīvām piespēlēm.

"Man ir liels prieks pievienoties Latvijas titulētākajam basketbola klubam un jāsaka, ka piepildījies viens no maniem bērnības sapņiem. Esot pavisam gados jauns basketbolists, ļoti vēlējos kādreiz nokļūt šajā klubā. Sagaidu un esmu tam gatavs, ka būs jāspēlē basketbols pavisam citā līmenī, kā, piemēram, Čempionu līgā. Trenējoties un spēlējot BK “Ventspils”, saskatu iespēju progresēt pašam kā basketbolistam, līdz ar to palīdzot arī savai komandai sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus. Pārrunājām savu lomu komandā ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kurā treneris man paredzējis noteiktus uzdevumus, kas deva man vēl lielāku pārliecību par pievienošanos “Ventspils” klubam," par vienošanos izteicies Jaunzems.

Jaunzems pie trenera Visocka-Rubeņa spēlējis jau iepriekš. 23 gadus vecais basketbolists 2013./2014. gada sezonā pārstāvēja speciālista vadīto "BJBS Rīga/Pārdaugava" U-19 vecuma grupas komandu, bet tad divus gadus nospēlēja Visocka-Rubeņa trenētajā LU vienība.

"Noslēdzot vienošanos ar Linardu, ceram uz atlētiskumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Neapšaubāmi talantīgs basketbolists, kurš ir gatavs palīdzēt mūsu komandai palīdzēt sasniegt visaugstākos mērķus," līgumu komentējis kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Otrdien jau ziņots, ka klubs vienojies ar ventspilnieku Klāvu Čavaru, kurš atgriezīsies dzimtajā pilsētā no "VEF Rīga" vienības.

Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojušies arī Jānis Kaufmanis un Klāvs Čavars.

Savukārt basketbola klubā "Jūrmala/Betsafe" atgriezies Ogres sporta skolas audzēknis Ervīns Jonāts, kurš 2017./2018. gada sezonā kopā ar klubu izcīnīja Baltijas Basketbola līgas (BBL) sudraba medaļas un Latvijas Basketbola līgas (LBL) trešo vietu.

Šī būs jau ceturtā atsevišķā reize, kad basketbolists pārstāvēs Jūrmalas pilsētas basketbola komandu, agrāk spēlējot arī "Jūrmala/Fēnikss" rindās.

Jonāts karjeras laikā pabijis arī basketbola klubos "Ventspils" un "Valmiera/Ordo". Pagājušo sezonu latvietis pavadīja "Avis Utilitas Rapla" vienībā Igaunijā, caurmērā mačā izceļoties ar 9,2 punktiem un 6,6 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!