Foto: F64
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars sarunā ar portālu "Delfi" atklāja, ka 2019./2020. gada sezonu viņš varētu sākt kā Spānijas augstākās līgas (ACB) kluba "Divina Seguros Joventut" basketbolists.

2018. gada U-18 Eiropas čempionāta simboliskā piecnieka pārstāvim pagājušā sezona sanāca saraustīta. Basketbolistam vispirms nācās pārciest operāciju labās potītes saišu savainojuma dēļ, kurš tika gūts Latvijā notiekošajā turnīrā.

Saspēles vadītājs nepiedalījās spēlēs gandrīz četrarpus mēnešus. Nesekmīgā sezona piespieda potenciālo U-19 izlases līderi atteikt iespējai piedalīties Grieķijā notiekošajā Pasaules kausā.

"Šobrīd jūtos ļoti labi. Pēdējās trīs, četras nedēļas trenējos jau uz 100 procentiem, un viss ir kārtībā," par šī brīža veselības stāvokli teica Žagars.

"Divina Seguros Joventut" sistēmas spēlētājs aizvadītajā sezonā pārsvarā pārstāvēja Spānijas pēc spēka otrās līgas "Prat" vienību. Žagars laukumā izgāja 13 spēlēs un tajās vidēji atzīmējās ar 8,9 punktiem, kā arī 2,5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Spānijas augstākajā līgā basketbolists laukumā izgāja divreiz, kopā nospēlējot mazliet vairāk nekā trīs minūtes.

Spēlētājs gan pirmdienas izlases treniņā, gan pagājušās sezonas pieejamajos video kadros izskatās fiziski spēcīgāks nekā 2018. gada vasarā. Šie paši kadri mudināja vienu no Latvijas basketbola treneriem sarunā par Žagaru paust neticību, ka tas patiešām bijis viņš.

"Nevarēju spēlēt basketbolu," par fizisko briedumu stāstīja pats Žagars. "Līdz ar to sanāca vairāk laika pavadīt svaru zālē, un tieši strādāt uz ķermeni, tā iekšējiem muskuļiem un fizisko sagatavotību. Atnākot atpakaļ uz basketbola laukumu, jūtos daudz jaudīgāks un enerģiskāks. Tagad tikai jādabū atpakaļ basketbola ritms."

Basketbolists, kurš pieaugušo izlasi pārstāvējis vien 2018. gada vasarā aizvadītā treniņspēlē pret Baltkrievijas izlasi, atklāja, ka pagaidām ar izlases ģenerālmenedžeri Artūru Štālbergu un galveno treneri Robertu Štelmaheru par nākotni nav runāts. Tomēr Žagars apzinās, ka viņam gaidāmajā 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā varētu pienākt iespēja debitēt oficiālā spēlē.

"Protams, ka esmu domājis par to," par iespējām spēlēt Jāņa Strēlnieka iztrūkuma dēļ izteicās Žagars. "Patiesībā par spēlēšanu lielajā izlasē esmu domājis jau ilgu laiku. Tagad neko gan nevarēšu paredzēt. Viss atkarīgs no tā, kā sezona iegrozīsies. Galvenais, lai būtu laba veselība un gribēšana no abām pusēm."

Paredzams, ka perspektīvais basketbolists sezonu uzsāks tieši slavenā "Joventut" kluba rindās, kas pērn sasniedza Spānijas līgas ceturtdaļfinālu, bet tur piekāpās Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona" vienībai.

"Pagaidām tā doma ir, ka būšu tikai pie pirmās komandas. Tad jau viss būs no paša atkarīgs. Kā spēlēšu, tāda būs mana loma komandā," teica Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!