Foto: FIBA

Delegāti no 156 nacionālām federācijām Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) kongresā par organizācijas jauno prezidentu vienbalsīgi ievēlējuši Mali sporta funkcionāru Hamani Niangu, ziņo FIBA.

Niangs prezidenta amatā aizstājis argentīnieti Horasio Muratori. Malietis iepriekš bijis FIBA viceprezidents, kā arī no 2014. līdz 2019. gadam pildījis "FIBA Africa" jeb Āfrikas komisijas prezidenta pienākumus. Tāpat funkcionārs strādājis par Mali basketbola federācijas prezidentu un Mali sporta ministru.

Savā uzrunā Niangs pateicās izrādītajam atbalstam, kā arī izrādīja apņēmību FIBA darbā padarīt basketbolu par populārāko sporta sabiedrību pasaulē.

Kongresā ne tikai izvēlējās nākamo organizācijas prezidentu līdz 2023. gadam, bet arī viņa centrālo valdi. Tajā strādās pa pārstāvim no Beninas, Madagaskaras, Kanādas, Paragvajas, Virdžīnu salām, Japānas, Indonēzijas, Rumānijas, Francijas, Somijas, Grieķijas, Papua-Jaungvinejas un Austrālijas.

FIBA savus prezidentus izvēlas pēc rotācijas principa, katru jauno termiņu to pārstāvot citas FIBA nodaļas pārstāvim. 213 biedru pārstāvētā federācija iedalīta piecās komisijās – Āfrikas, Ameriku, Āzijas, Eiropas un Okeānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!