Trešdien, 25. septembrī, norisinājās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonas atklāšanas preses konference, kurā tika atklāts, ka gaidāmajā sezonā jauni sadarbības partneri nodrošinās unikālas spēļu filmēšanas iespējas, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

2019./2020. gada sezona tiks atklāta piektdien, 27. septembrī, kad Ogrē un Tallinā notiks Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas otrās sezonas pirmās spēles. Basketbola klubs "Ogre" pulksten 19 uzņems "Jūrmala"/"Betsafe", bet Tallinā spēlēs "Kalev/TLU" un "AVIS Utilitas Rapla" vienības/

"Par spīti sporta attīstībai nelabvēlīgajai likumdošanai un ekonomiskai situācijai, kopējais komandu skaits Latvijas līgās ir audzis," preses konferencē izteicās LBS prezidents Valdis Voins. "Tas apliecina, ka basketbolam ir stabilas saknes visā Latvijā. Tās nodrošina iespēju pārlaist arī nelabvēlīgus brīžus, kad kādam klubam nākas uz kādu sezonu atkāpties pakāpi zemāk."

Pagājušajā sezonā līgas ģenerālsponsors bija "Olybet", bet šogad šo lomu pārņēmis azartspēļu izklaides uzņēmums "Paf", kas Latvijā zināms ar zīmolu "Pafbet".

"Ilgtermiņa līgums ar "Pafbet" sekmēs līgas attīstību, nodrošinot labvēlīgu vidi mūsu klubu organizatoriskajai un sportiskajai izaugsmei. Sadarbība ar uzņēmumu "Levira" dod iespēju 43 zālēs uzstādīt kameras automatizētai filmēšanai. Šo ilgtermiņa ieguldījumu izmantos gan Pafbet Latvijas–Igaunijas līgas, gan 2. un 3. divīzijas komandas. Informācija par interneta vietnēm, kurās varēs redzēt spēles, sekos tuvākajās dienās.

Jau sesto gadu turpinām sadarbību ar uzņēmumu “Ramirent”, kas kļuvis par LBL2 ģenerālsponsoru. Turpinās sadarbība ar "Tet": un "Pafbet" Latvijas–Igaunijas līgas spēles sestdienās būs redzamas "Best4sport TV"," klāstīja Voins.

Uzņēmums "Levira" šobrīd apgūst situāciju Latvijas klubu basketbola zālēs, lai sagatavotos spēļu translēšanai. Visas komandu mājvietas 25. septembrī vēl nav apmeklētas.

""Levira" nodrošinās 43 zāļu aprīkošanu ar kamerām, kas ne tikai padarīs basketbolu pieejamāku, bet arī nodrošinās klubu treneriem iespēju filmēt un analizēt savus treniņus, menedžeriem un organizatoriem palīdzēs operatīvāk un ērtāk komunicēt spēļu video saturu, bet tiesnešiem nodrošinās iespēju redzēt video atkārtojumus," atklāja "Pafbet" Latvijas–Igaunijas līgas valdes loceklis Edgars Bērziņš.

"Pafbet" Latvijas–Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./2020. gada sezonā piedalīsies 15 komandas – Latvijas vienības BK "Ventspils", "VEF Rīga", BK "Ogre", "Jūrmala"/vBetsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"ViA” un BK "Liepāja", kā arī Igaunijas komandas Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Taltech", "Parnu Sadam", "Valga"/"Valka", "TLU Kalev" un Rakveres "Tarvas".

No 27. septembra līdz 2020. gada 22. martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālā, kur sacentīsies sērijās līdz 2 uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4. aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!