Foto: LETA
Latvijas basketbola klubs "Jūrmala/Betsafe" neilgi pirms "Pafbet" Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas sezonas sākuma savā pieteikumā iekļāvis saspēles vadītāju Kasparu Vecvagaru, liecina komandas sastāvs turnīra mājaslapā.

Vecvagars arī pagājušo sezonu noslēdza Jūrmalas komandā, ar kuru ierindojās ceturtajā vietā Latvijas čempionātā. Latvijas-Igaunijas līgā viņš pērn vidēji guva 16 punktus un izdarīja 3,2 rezultatīvas piespēles, bet Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs viņam vidēji 13,8 punkti un 1,2 piespēles.

Aizvadītajā vasarā Vecvagars neslēpa, ka meklē sev piemērotāko klubu, bet pagaidām augstāka līmeņa čempionātā darbu viņš nav atradis. Saspēles vadītājs pirms pagājušās sezonas atgriezās ārzemēs, pārejot no "VEF Rīga" vienības uz Polijas pilsētas Ščecinas basketbola klubu. Vecvagars tur paguva aizvadīt desmit spēles, kuru laikā viņš vidēji izcēlās ar 7,9 punktiem. Pasliktinoties galvenā trenera lietuvieša Mindauga Budzinauska veselībai, viņa pagaidu aizstājējs – vietējais speciālists Lukašs Biela – latvieti pāris spēlēs pat neizlaida laukumā. Tāpēc februārī viņš pārcēlās uz Jūrmalu.

Savulaik perspektīvais basketbolists savas profesionāļa karjeras sākumā sevi diezgan veiksmīgi pierādīja Lietuvas grandā Kauņas "Žalgiris", taču daudzie savainojumi neļāva viņam kļūt par stabilu rotācijas spēlētāju.

Piektdien, 27. septembrī, ar "Ogre" - "Jūrmala/Betsafe" un Tallinnas "Kalev/TLU" - Raplas "Avis Utilitas" cīņām sāksies "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas otrā sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!