Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadīto 19 mēnešu laikā, kamēr ārstēja ceļgala krustenisko saišu savainojumu, jūtas, ka ir audzis gan psiholoģiski, gan fiziski, viņš sacīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" mediju dienā.

Porziņģis gaidāmajā sezonā debitēs "Mavericks" sastāvā, kurā nonāca aizvadītā gada februārī pēc maiņas no Ņujorkas "Knicks". 23.oktobrī Porziņģa pārstāvētā Dalasas komanda savā laukumā uzņems Vašingtonas "Wizards" ar Dāvi Bertānu sastāvā.

"Ja godīgi, man nav nekādu satraukumu. Es jūtos labi. Es vienmēr vēlējos laukumā atgriezties pilnībā gatavs. Nevēlējos rehabilitāciju atstāt pusratā, tāpēc pārliecinājos, ka esmu simtprocentīgi vesels. Tagad esmu atpakaļ," atbildot uz žurnālistu jautājumiem, teica Porziņģis.

Porziņģis atzina, ka savainojuma ārstēšanas laikā viņš lielu nozīmi pievērsa tam, lai nostiprinātu un palielinātu savus muskuļus, jo ceļgals ar laiku pats sadzītu. "Protams, man ceļgalu vajadzēja nostiprināt, bet vēlējos pārliecināties, ka mans ķermenis ir vēl gatavāks nospēlēt 82 spēles augstā līmenī. Tas bija garš process," viņš turpināja. "Nebija viegli, jo bija grūti ieraudzīt finiša līniju, tāpēc mentāli bija grūti sevi katru dienu piespiest strādāt. Kad noslēdzās pagājušā sezona, bija daudz vieglāk, jo tad es beidzot varēju ieraudzīt to finiša līniju, jo zināju, ka šajā sezonā varēšu spēlēt. Tas bija garš process, un es lepojos ar sevi, ka tiku ar to visu galā. Jūtos, ka esmu audzis gan mentāli, gan fiziski."

Muskuļu masas palielināšana Porziņģim bija viens no mērķiem, taču arī šim darbam vajadzēja pieiet plānveidīgi.

"Es nevēlējos palikt pārāk smags, tāpēc visu vajadzēja uzmanīgi kalkulēt. Esam sasnieguši to, ka esmu tādā svarā, kādā vēlējos, un jūtos tieši tā, kā vēlējos. Esmu ļoti pateicīgs savai komandai, kas man palīdzēja," stāstīja Porzinģis.

Porziņģis arī neslēpa, ka viņš ļoti gribēja aizvadīt spēles jau pagājušajā sezonā. Viņš uzskatīja, ka tas viņam palīdzētu ātrāk iejusties komandā. "Taču uzskatu, ka pieturējos pie pareizās rīcības, lai arī, protams, būtu gribējis nospēlēt 10 vai 15 spēles," sacīja latvietis.

Porziņģis savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis divus metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!