Foto: AP/Scanpix/LETA

Ķīnas basketbola asociācija (CBA) turpina attiecību šķelšanu ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) un tās klubu Hjūstonas "Rockets" pēc vienības ģenerālmenedžera Darila Morija veiktā ieraksta sociālajā vietnē "Twitter", kurā funkcionārs pauda atbalstu Honkongas protestu dalībniekiem, vēstī medijs CNBC.

Jau ziņots, ka Morijs sestdien internetā publicēja fotogrāfiju, kurā bija rakstīts "Cīnies par brīvību. Stāvi kopā ar Honkongu", tādējādi paužot atbalstu Honkongā notiekošajiem protestiem, kuros šāds sauklis bieži izskan.

Ķīnas basketbola asociācija (CBA) jau paziņoja, ka tā pārtraukusi visas saiknes ar "Rockets" klubu, kurš zaudējis arīdzan vairākus sponsorus no Ķīnas.

CBA gan spērusi vēl tālākus soļus, atceļot 19. un 20. oktobrī paredzētas spēles Ķīnas pilsētā Sudžou, kurā tiktos vietējās Ķīnas komandas ar G-Līgas vienībām jeb NBA komandu fārmklubiem.

Divos no šiem mačiem bija plānots piedalīties Riograndes "Valley Vipers", kas ir "Rockets" vienības fārmklubs. Vienu spēli Ķīnā paredzēts aizvadīt bija arī Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" vienības fārmklubam Teksasas "Legends".

"Rockets" vienības vārds turpina pazust arī no dažādām Ķīnas interneta mājaslapām. Kluba atribūtika vairs nav atrodama e-komercijas konglomerāta "Alibaba Group", kā arī lielā Ķīnas portāla "jd.com" iepirkšanās vietnēs. Tāpat pazudusi klubam veltītā sadaļa uzņēmuma "Nike" Ķīnas portālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!