Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolisti Žanis Peiners un Artūrs Žagars trešdien ULEB Eirokausa septītās kārtas spēlēs neizcēlās paši, un izbraukumā zaudēja arī viņu pārstāvētās komandas.

B grupas spēlē Belgradas "Partizan NIS" viesos ar 72:82 (10:18, 21:24, 23:21, 18:19) zaudēja Bursas "Tofas".

Viesu komandas rindās Žanis Peiners spēlēja vien piecas minūtes un 49 sekundes, gūdams vienu punktu. Viņam neprecīzi bija abi tālmetieni, bet grozā krita viens no diviem soda metieniem. Viņam esot laukumā, komanda guva par punktu vairāk nekā pretinieki, bet spēli Latvijas izlases kandidāts pabeidza ar lietderības koeficientu viens.

Rezultatīvākais Belgradas komandā ar 15 punktiem bija Nemanja Gordičs, bet mājinieku rindās ar 26 punktiem izcēlās Semijs Mehia.

Serbijas komanda ar piecām uzvarām septiņos mačos atkāpusies uz otro vietu turnīra tabulā.

C apakšgrupas spēlē Spānijas vienība no Badalonas "Joventut" viesos ar rezultātu

83:87 (24:22, 19:30, 12:19, 28:16) piekāpās Itālijas klubam Brešas "Basket Leonessa".

Žagars bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Spānijas kluba rindās ar 17 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un lietderības koeficientu 26 izcēlās Alens Omičs, bet mājiniekiem 21 punktu guva Kenets Hortons.

"Joventut" šosezon septiņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un apakšgrupā ieņem trešo vietu starp sešām komandām.

ULEB Eirokausā 24 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, kamēr tālāk ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiks sērijās līdz divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!