Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns no Vašingtonas "Wizards" vienības svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē parādīja lielisku sniegumu un guva 25 punktus, savukārt Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" izcēlās ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Bertāna sniegums neglāba "Wizards" vienību no zaudējuma savā laukumā vienai no šīs sezonas favorītēm Losandželosas "Clippers" – 119:135.

Bertāns spēli sāka no rezervistu soliņa, un laukumā pavadīja 28:28 minūtes, kuru laikā guva 25 punktus. Viņš realizēja sešus tālmetienus (6/12), vienu divpunktu metienu (1/1) un piecus soda metienus (5/6). Šī Bertānam bija NBA karjeras otra rezultatīvākā spēle, viņa rekords ir 28 punkti pret Sakramento "Kings" "Spurs" sastāvā.

Latvietis izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, kā arī nopelnīja trīs piezīmes un spēli pabeidza ar +/- rādītāju +4.

Vēl "Wizards" rindās Trojs Brauns juniors guva 22 punktus, Bredlijam Bīlam 20 punkti, savukārt Rui Hačimura sameta 17 punktus. Uzvarētājiem Kavai Lenards guva 34 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas, Pols Džordžs pievienoja 27 punktus un četras pārtvertas bumbas, Montrezs Herels izcēlās ar 20 punktiem, bet Lū Viljamss iekrāja 18 punktus.

Savukārt Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 106:110 savā laukumā zaudēja Sakramento "Kings", pārtraucot savu piecu uzvaru sēriju.

Porziņģis aizvadītajā mačā nospēlēja 37:11 minūtēs un guva 13 punktus. Viņš realizēja piecus divpunktu metienus (5/8) un vienu tālmetienu (1/4), kā arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, nopelnīja vienu piezīmi, reizi kļūdījās un spēli pabeidza ar +/- rādītāju +11.

"Mavericks" rindās šoreiz rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Tims Hārdavejs juniors, bet Luka Dončičs iekrāja 27 punktus, astoņas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas. "Kings" rindās "izšāva" Nemanja Bjelica, kurš izcēlās ar 30 punktiem, savukārt 26 punktus pievienoja Badijs Hīlds.

"Maveriks" ar 16 uzvarām 23 spēlēs Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, bet "Wizards" ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ir 12. vietā Austrumos.

Savukārt Bruklinas "Nets" ar Rodionu Kurucu rezervē savā laukumā ar rezultātu 105:102 pārspēja Denveras "Nuggets", svinot trešo uzvaru pēc kārtas un ceturto pēdējās piecās spēlēs.

"Nets" satāvā 24 punktus guva Spensers Dinvidijs, 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas iekrāja Džerets Elens, bet 15 punktus pievienoja Gerets Templs. "Nuggets" rindās ar 24 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Nikola Jokičs, 21 punktu guva Džamals Marejs, bet 15 punktus sakrāja Džeremi Grānts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!