Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien ar 14 gūtiem punktiem izbraukumā palīdzēja kaldināt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Vašingtonas "Wizards" uzvaru.

Vašingtonas komanda ar rezultātu 121:115 (32:37, 31:27, 31:27, 27:24) pieveica laukuma saimniekus Ņujorkas "Knicks", Pasečņikam izcīnot savu pirmo uzvaru četrās NBA aizvadītajās spēlēs.

Centra pozīcijas basketbolists laukumā devās no rezervistu soliņa un 19:48 minūtēs izcēlās ar 14 punktiem (6/7 divpunktu metienos, 2/4 soda metienos) un trim atlēkušajām bumbām. "Wizards" ar Latvijas izlases basketbolistu laukumā pretiniekus pārspēja ar četru punktu pārsvaru.

Šo spēli izlaida Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kurš "Wizards" vienībai nevar palīdzēt labā augšstilba savainojuma dēļ. Dažādu likstu dēļ Vašingtonai nebija pieejami astoņi komandas pārstāvji.

Pasečņiks savā pirmajā izgājienā laukumā atzīmējās ar desmit punktiem, vienubrīd otrās ceturtdaļas ievadā trīs Vašingtonas komandas uzbrukumus pēc kārtas noslēdzot ar precīzu metienu no tuvas distances. "Knicks" komanda lielāko daļu pirmā puslaika atradās vadībā, lai gan Pasečņika 10. punkts uz brīdi ļāva arī "Wizards" basketbolistiem atgūt vadību.

"Wizards" debitantam atgriežoties laukumā, viesi jau bija tikuši pie deviņu punktu pārsvara. Pasečņiks otrajā puslaikā izcēlās ar diviem precīziem soda metieniem, vēl vienu trāpītu metienu no soda laukuma, kā arī atkārtoti saķērās ar Bobiju Portisu, kurš jau pirmajā puslaikā pēc Pasečņika precīza raidījuma trāpīja Latvijas izlases basketbolistam ar elkoni. Šoreiz gan Portiss arī tika sodīts, tiesnešiem piešķirot viņam tehnisko piezīmi.

Vašingtonas vienība pēdējo minūšu laikā pat palielināja rezultāta pārsvaru līdz 17 punktiem un spēja to mača galotnē noturēt, neskatoties uz mājinieku veiktu izrāvienu.

Uzvarētāju labā 30 punktus guva Bredlijs Bīls, kurš trāpīja vien 13 no 38 izpildītajiem metieniem no spēles, bet Trojs Brauns sakrāja 26 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Savukārt "Knicks" komandas rindās rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Džuliuss Rendls.

"Wizards" komanda tādējādi attālinājusies turnīra tabulā no "Knicks" basketbolistiem, ar deviņām uzvarām 29 spēlēs ierindojoties 12. vietā Austrumu konferencē, kamēr "Knicks" septiņas uzvaras 31 spēlē atļauj ieņemt 14. pozīciju.

Vašingtonas klubs nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad 26. decembrī tas viesosies pie Detroitas "Pistons" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!